Son dakika! Erdoğan'dan Mısır'a sıcak mesaj: Yunanistan'la anlaşması bizi üzmüştür

Son dakika! Erdoğan'dan Mısır'a sıcak mesaj: Yunanistan'la anlaşması bizi üzmüştür

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2013'teki Sisi darbesinin ardından diplomatik ilişkilerin koparıldığı Mısır'a 'sıcak mesaj' verdi: Yunanistan'la Mısır'ın yapmış olduğu bir anlaşma bizi üzmüştür. Çünkü Yunanistan ile Mısır'ın arasındaki bağlarla, bizim Mısır arasındaki bağlarımız çok çok farklıdır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbenin ardından diplomatik ilişkilerin koparıldığı Mısır'a 'sıcak mesaj' verdi, "Mısır ile istihbari görüşmelerin yapılması farklıdır, yaparız. Hiçbir açıdan engel yoktur ama Yunanistan ile yaptığı anlaşma bizi üzmüştür" dedi.

Erdoğan, Mısır'la Libya ile olduğu gibi deniz yetki alanlarının sınırlandırılmasına yönelik temasların olup olmadığına ilişkin bir soruya şu yanıtı verdi:

"Burada tabii çok çok farklı gelişmeler var. Örneğin yani, Mısır ile istihbari görüşmelerin yapılması farklıdır, yaparız, hiçbir bizim açımızdan engel yoktur ama Yunanistan'la Mısır'ın yapmış olduğu bir anlaşma bizi üzmüştür. Çünkü Yunanistan ile Mısır'ın arasındaki bağlarla, bizim Mısır arasındaki bağlarımız çok çok farklıdır. Bunun ele alınması gerekir. Ama istihbarat noktasında görüşmeler her an yapılabilir."

7 YIL SONRA YENİDEN TEMAS

Atina yönetimi, 9 Haziran'da İtalya, 7 Ağustos'ta ise Mısır ile Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) anlaşmaları yapmıştı.

Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan ile Mısır arasındaki MEB anlaşmasına tepki göstererek "İmzalandığı açıklanan sözde deniz yetki alanları sınırlandırma anlaşması, Türkiye için yok hükmündedir. Bu anlayışımız, sahada ve masada ortaya konacaktır" açıklamasında bulunmuştu.

Türkiye, Mısır'ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi'nin, Genelkurmay Başkanı Sisi tarafından kanlı bir darbe ile düşürülmesinin ardından bu ülke ile diplomatik ilişkilerini en alt seviyeye indirmişti. Ankara darbeci Sisi'nin yönetimini tanımadığını ilan etmişti. 7 yıldır Mısır'la diplomatik ilişkiler kesilirken, Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilim ise Mısır'la diyaloğun önemini öne çıkardı.

AK Parti Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr. Yasin Aktay, Katar merkezli Araby21 sitesine verdiği röportajda var olan siyasi anlaşmazlıklara rağmen gördüğü ve duyduğu kadarıyla Mısır ile Türkiye arasında bir yakınlaşma ve temas olduğunu söylemişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN