Son dakika! Gelecek Partisi'nden BİSAV'a kayyum kararına çok sert tepki

Son dakika! Gelecek Partisi'nden BİSAV'a kayyum kararına çok sert tepki

Gelecek Partisi'nden BİSAV'a kayyum kararına çok sert tepki tepki geldi. Parti Sözcüsü Selim Temurci, kararı sert sözlerle eleştirdi: "FETÖ kapatamadı, 28 Şubatçılar buraya dokunmadı yada dokunamadı. Binlerce gencimizin yetişmesine vesile olan bir kurumdan bahsediyoruz ve bu kurumun yok edilişini hep birlikte görüyoruz.

Gelecek Partisi'nden BİSAV'a kayyum kararına çok sert tepki tepki geldi. Haftalık basın toplantısı için kameraların karşısına geçen Gelecek Partisi Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selim Temurci, Bilim ve Sanat Vakfı'na atanan kayyum kararı için sert konuştu.

Temurci şunları kaydetti: "Bilim ve Sanat Vakfı onbinlerce gencimizin yetişmesine vesile olan bir kurum. Bunu hedefinde olmasına rağmen FETÖ kapatamadı, 28 Şubat'ta da kapatılmadı ya da kapatılamadı. Bu kararı verenlerin bu kararı neden verdiğini 82 milyon biliyor.

Biz parti kurduk, arsızlık, yolsuzluk, kayırmacılık yapmadık. Bu ülkenin daha iyi yönetilmesini istedik. Adaletsizliğe, hukuksuzluğa karşı çıktık. İnsanların nefes alamadığı bir ortamda Gelecek Partisi'ni milletimizin önüne bir ümit olarak koyduk. Bu hataysa bizi yargılayın."

AÇIKLAMALARIN TAMAMI İÇİN:

NE OLMUŞTU?

Kurucuları arasında eski başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun olduğu Bilim ve Sanat Vakfı'na (BİSAV) kayyum atanmıştı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü de 3 kişilik geçici kayyum heyeti Bilim Sanat Vakfı'nın yönetimini devraldığı açıklamıştı. Daha önce de vakfa ait İstanbul Şehir Üniversitesi'nin yönetimine el konulmuştu.

BİSAV'a el koyulmasına siyasetçi, yazar, akademisyen, aydınlar ve sivil toplum kuruluşlarından peş peşe sert tepki gelmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN