Son dakika: İdlib'den kahreden haber: 33 şehit

Son dakika: İdlib'den kahreden haber: 33 şehit

Türkiye'nin gözlem noktalarından çekilmesi için rejime tanıdığı sürede son 48 saate girilirken İdlib'den kahreden haber geldi. Rejimin İdlib'deki hava saldırısında 33 askerimiz şehit oldu. Kahreden haberi Hatay Valisi Rahmi Doğan açıkladı. "İdlib'de rejim kuvvetleri tarafından TSK unsurları hava saldırısına uğramıştır. Bu saldırı sonucu 33 Mehmetçiğimiz şehit olmuştur. Bazı askerlerimiz de ağır yaralanmıştır" dedi.

Hain saldırı sonrası Erdoğan başkanlığında Ankara’da acil acil güvenlik toplantısı yapıldı. Kılıçdaroğlu, Bahçeli kurmaylarını topladı. Akşener ise gezisini iptal ederek Ankara’ya döndü. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile görüştü. Görüşmede NATO’nun İdlib’deki gelişmelere ilişkin nasıl devreye gireceği ve rejimin saldırılarına karşı alınabilecek önlemlerin ele alındığı öğrenildi.

Reuters, Türkiye'nin Suriyeli mültecilere Avrupa kapılarını açtığını duyurdu.

İşte alçak saldırısı ve sonrasında yaşanan karanlık gecenin özeti:

TSK NOKTASINA KALLEŞ SALDIRI

Muhaliflere yakın kaynaklar, Suriye ya da Rus savaş uçaklarının İdlib'in güneyinde, Cebel ez-Zaviye bölgesindeki Balyun'da bulunan TSK noktasını hedef alındığını duyurdu.

Hatay Valisi Rahmi Doğan gece yarısı üçüncü kez kameraların karşısına geçerek şehit sayısının 29'a yükseldiğini açıkladı. Doğan, 36 askerin ise yaralı olduğu bilgisini paylaştı.

"HERHANGİ BİR KAN İHTİYACI YOKTUR"

Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye getirilen yaralıların tedavisinin devam ettiğini söyleyen Doğan, şunları kaydetti:

"Kamuoyunu bir kez daha bilgilendirmek istiyorum. Özellikle Hataylı hemşehrilerimizi bilgilendirmek istiyorum, herhangi bir kan ihtiyacı yoktur. Sağlık personelimizin tamamı hastanede görevinin başındadır. Yaralılarımıza gerekli tedaviler yapılmaktadır. Hemşehrilerimden müsterih olmalarını, hastanelerin etrafında herhangi yığılma olmamasını buradan istirham ediyorum."

"YARALI ASKERLER SINIR KAPISINDAN İÇERİ ALINDI"

Vali, bazı askerlerin göçük altında olduğu ve kurtarma çalışmalarının yarın devam edeceği iddialarıyla ilgili soruyu ise "Şu an tüm askerlerimiz Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan içeriye alınmıştır. Yaralılarımız hastanededir" şeklinde yanıtladı.

Önceki açıklamasında bazı askerlerin de ağır yaralandığını söyleyen Doğan, "Yaralılarımızı Cilvegözü Sınır Kapısından Türkiye'ye aldık. Hatay'daki devlet hastanelerinde tedavileri devam ediyor. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Milletimizin başı sağolsun" diye konuştu.

Doğan yaralılarla ilgili bilgilendirmeleri zaman içinde kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti.

Vali Doğan, gece yarısından sonra saat 03.45'te şehit sayısının 33'e yükseldiğini duyurdu.

Reuters'ın İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne dayandırdığı haberine göre, İdlib'de en az 34 askerimizin şehit olduğu ileri sürüldü.

SALDIRI BALYUN'DA GERÇEKLEŞTİ

Muhaliflere yakın kaynaklar, Suriye ya da Rus savaş uçaklarının İdlib'in güneyinde, Cebel ez-Zaviye bölgesindeki Balyun'da bulunan TSK noktasını hedef aldığını bildirdi.

Hatay Valisi Doğan da bunu doğrulayarak TSK unsurlarının Balyun'da hava saldırısına uğradığını kaydetti.

AĞIRALİOĞLU: ASKERLERİN SIKIŞTIKLARINA DAİR BİLGİ DÜN SAVUNMA BAKANINA İLETİLMİŞTİ

Habertürk'te canlı yayın programında konuşan Yavuz Ağıralioğlu, TSK'nın saldırıyı ön görecek askeri yeterliliğe sahip olduğunu belirterek, "Bana dün gelen bir bilgide çocukların bölgede vurulmaktan korktukları ve bize lojistik olarak ulaşmalarının mümkün olmadıkları kadar sıkıştıkları bilgisi dün geldi ve bunu Savunma Bakanı'na ilettim. Bir hava saldırısı bekleniyordu demek ki. Hava kuvvetlerimizin buna dair bilgisinin olması gerekirdi" dedi.

İDLİB'DE 52 ŞEHİDİMİZ VAR

Daha önce de Rusya destekli rejim güçlerinin saldırısında toplam 18 askerimiz şehit düşmüştü. İdlib'de 3 Şubat'ta 7 asker 1 sivil personel, 10 Şubat'ta 5 asker, 20 Şubat'ta 2 asker, 22 Şubat'ta 1 asker, 26 Şubat'ta da 2 asker şehit olmuştu. Son kayıplarla birlikte şehit sayısı 52'ye yükselmiş oldu.

Önceki gün 2 askerimizin şehit düştüğü saldırıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan kararlılık mesajı vermiş "Gereken nesye yapılacaktır" açıklaması yapmıştı. Erdoğan, bugünkü konuşmasında ise şehit sayısının 3'e yükseldiğini belirtmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN