Son dakika! 'İsimsizler Hareketi'ne operasyon: 24 şüpheli gözaltına alındı

Son dakika! 'İsimsizler Hareketi'ne operasyon: 24 şüpheli gözaltına alındı

Son dakika haberi... Sosyal medyada 'İsimsizler Hareketi' adı altında provokatif paylaşımlarda bulundukları tespit edilen 24 şüpheli gözaltına alındı. Terör örgütü DHKP-C'ye üye olmak suçundan cezaevinde olan Taylan Kulaçoğlu'nun kurduğu grubun etiketleme (hashtag) faaliyetlerini sürdüren ve hakkında terör örgütü üyeliğinden yakalama kararı bulunan avukat Tamer Doğan da aranıyor.

Ankara'da Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ekipleri, sosyal medyada 'İsimsizler Hareketi' adı altında örgütlenen grubun, yaptığı provokatif paylaşımlarla halkı kin ve düşmanlığa sevk ettiklerini, devlet büyüklerine hakarette bulunduklarını ve seçilmiş hükümeti yıpratmaya çalıştıklarını tespit etti.

GRUBUN YÖNETİCİSİ TAYLAN KULAÇOĞLU

AA'nın haberine göre, grubun yöneticiliğini terör örgütüne üye olmak suçundan cezaevinde olan Taylan Kulaçoğlu'nun yaptığı, etiket (hashtag) faaliyetlerini ise DHKP-C'ye üye olmak suçundan aranan avukat Tamer Doğan'ın sürdürdüğü tespit edildi.

6 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Grup üyelerinin kimliklerinin tespit edilmesinin ardından harekete geçen ekipler, 6 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, İstanbul'da 18, Balıkesir'de 2, Aydın, Denizli, Diyarbakır ve Tekirdağ'da ise birer olmak üzere 24 şüpheli gözaltına alındı.

10 ŞÜPHELİ YURT DIŞINDA

Şüphelilerinden 10'unun yurt dışında olduğu belirlenirken, aralarında Tamer Doğan'ın da olduğu firarilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN