Son dakika! İstanbul için 'kuvvetli yağış' alarmı! Sel ve su baskınlarına dikkat

Son dakika! İstanbul için 'kuvvetli yağış' alarmı! Sel ve su baskınlarına dikkat

Son dakika haberi... İstanbul için 'kuvvetli yağış' alarmı verildi, yetkililer sel, su baskını ve yıldırım düşmelerine karşı vatandaşları uyardı. Meteoroloji'den yapılan son uyarıya göre, bugün kentte kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

İstanbul için 'kuvvetli yağış' uyarısı yapıldı, yetkililer yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son uyarıya göre, bugün İstanbul’da yerel olarak kuvvetli (15-40 kilogram/metrekare) sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiği için su baskını, sel, yıldırım, yerel küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Yağış nedeniyle su baskını, sel, yıldırım düşmesi, ulaşımda aksamalar gibi muhtemel riskler bulunuyor.

KARADENİZ'E DE SAĞANAK GELİYOR

Meteoroloji, Karadeniz'deki 7 il için kuvvetli yağış uyarısı yaptı.

Yapılan açıklamaya göre, Karadeniz Bölgesi bugün batı kesimlerinden başlayarak serin ve yağışlı sistemin etkisi altına girecek.

Samsun, Kastamonu, Çorum, Ordu, Sinop, Amasya ve Tokat'ta cuma gününe kadar görülecek yağışların, sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olacak.

Özellikle iç kesimlerde yer yer kuvvetli olması beklenen yağışlar, nedeniyle olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

İZMİR, MUĞLA VE AYDIN İÇİN DE UYARI

Meteoroloji, İstanbul'un ardından bu kez İzmir, Aydın, Muğla ve Manisa için sağanak uyarısı yaptı. Buna göre, bu kentlerde bugün öğle saatlerinden akşama kadar kuvvetli yağış etkili olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıya göre, bugün öğle saatlerinden akşam saatlerine kadar, İzmir, Aydın, Muğla ve Manisa'da yerel olarak kuvvetli (21-50 kilogram/metrekare) sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiği için su baskını, sel, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN