Son dakika… İzmir Çeşme’de korkutan yangın

Son dakika… İzmir Çeşme’de korkutan yangın

Son dakika haberi... İzmir’in Çeşme ilçesindeki otluk alanda yangın çıktı. Çeşme Belediye Başkanı Oran, yerleşim yerlerine yaklaşan alevler nedeniyle, 3 bin kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığını açıkladı.

İzmir’in çeşme ilçesinde otluk alanda çıkan yangın paniği sürüyor.

Edinilen bilgiye göre yangın Ildır Mahallesi’nde bulunan otluk alanda henüz bilinmeyen bir sebeple çıktı. Yangın sebebiyle bölgeye çok sayıda ekip sevk edilirken, ihbar üzerine bölgeye Orman Genel Müdürlüğüne bağlı 30 arazöz ve 8 dozer müdahale etti.

3 BİN KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

İzmir Çeşme'de Balıkova-Ildır mevkiinde meydana gelen ve rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangın, yaşam alanlarını tehdit ediyor. Alevlerin evlere yaklaşması nedeniyle vatandaşlar yangın bölgesinden tahliye ediliyor. Evlerinden ayrılmak zorunda kalan vatandaşlara ise Çeşme Belediyesi kapılarını açıyor.

Çeşme'de akşam saatlerinde meydana gelen yangın gökyüzünü aydınlattı. Esen rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın yerleşim yerlerine doğru ilerlemeye başladı. Bölgede şu ana kadar 5 sitedeki vatandaşlar tahliye edildi.

Bölgeye giden CHP Milletvekili Tuncay Özkan, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ile birlikte tahliye edilen vatandaşlarla ilgilenerek güvenli noktalara yerleşmeleri için çalışıyor.

Çeşme Belediye Başkanı Oran, yerleşim yerlerine yaklaşan alevler nedeniyle 3 bin kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığını ifade ederken gidecek yeri olmayan tüm vatandaşlara Çeşme Belediyesi'ne ait Şifne Termal Otel'in kapılarını açtığını duyurdu. Ayrıca Başkan Oran, Çeşme Otelciler Birliği'ne bağlı diğer otellere de yönlendirmeler yapacaklarını açıkladı.

Öte yandan, olay yerine sevk edilen itfaiye ekiplerinin yangını kontrol altına almak için çalışmaları sürüyor.

HAVADAN MÜDAHALE

Gece boyunca etkili olan yangına sabahın ilk saatlerinde havadan uçak ve helikopterlerle müdahale başladı.

Ildır Mahallesi'nde bulunan otluk alanda gece saatlerinde henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

Yangın nedeniyle 3 site tedbir amaçlı boşaltıldı. Bazı vatandaşlar eşyalarını almak için evlerine geri döndü. Bunun üzerine jandarma ekipleri, siteler önünde önlem aldı.

Gece boyunca karadan söndürme çalışmalarının sürdüğü yangına sabahın ilk ışıklarıyla uçak ve helikopterlerle de müdahale edilmeye başlandı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de yangın bölgesinde çalışmaları takip ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN