Son dakika....Karabük'te ikinci dalga uyarısı: Vaka sayısı katlanarak artıyor

Son dakika....Karabük'te ikinci dalga uyarısı: Vaka sayısı katlanarak artıyor

Her geçen gün koronavirüs vakalarının arttığı Karabük'te dün 61 olan yeni vaka sayısı 73'e yükseldi. Son 24 saatte 21 kişinin hastaneden taburcu edildiği kentte sık sık uyarı anonsları yapılıyor.

Ramazan Bayramı öncesi korona virüs sayısının sıfırlandığı kentte, normalleşme sürecinin ardından vaka sayıları artmaya devam ediyor. Üç haftalık süreçte meydana gelen toplam vaka sayısı 73'e yükseldi.

52 KİŞİNİN TEDAVİLERİ HASTANEDE YAPILIYOR

İkinci dalga endişesinin yaşandığı kentte 52 kişinin tedavileri Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılırken, 21 kişinin ise evlerinde tedavileri sürüyor.

SIK SIK ANONS YAPILIYOR

Anonslarla sık sık sosyal mesafe kuralı uyarısının yapıldığı, vatandaşların maske kullanımı ve hijyenlerine dikkat etmesi gerektiği hatırlatılıyor.İlde artan vakalarla ilgili dün açıklama yapan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, "Bana göre birincisinden daha da vahim sonuçlar ortaya çıkabilir, başlamış durumda" demişti.

TÜRKİYE'DE SON DURUM

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin Günlük Koronavirüs Tablosu'nu Twitter hesabından paylaştı. Buna göre; son 24 saatte 48 bin 412 test yapılırken bin 304 yeni vaka tespit edildi. 21 hasta ise hayatını kaybetti. Son verilerle birlikte Türkiye'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bin 882'ye, toplam vaka sayısı ise 184 bin 31'e yükselmiş oldu.

Son 24 saatlik verilere göre, tedavisi tamamlanan bin 382 hastanın daha taburcu olmasıyla toplam iyileşen hasta sayısı 156 bin 22'ye yükseldi. Öte yandan, 5 gün aradan sonra günlük iyileşen hasta sayısı tekrardan günlük vaka sayısını geçti.

Bakan Koca'nın açıkladığı verilere göre; entübe (solunum cihazına bağlı) hasta sayısı 311, yoğun bakımdaki hasta sayısı 755 oldu. Toplam test sayısı ise 2 milyon 822 bin 316'ya yükseldi.

"İYİLEŞEN HASTA SAYISI TEKRAR YENİ VAKA SAYISINI GEÇTİ"

Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Vaka sayısında düne kıyasla 125 azalma oldu.İyileşen hasta sayımız bugün tekrar yeni vaka sayısını geçti. Birimizin ihmali, hepimizi ilgilendiriyor. Hayatımıza tedbirlerle devam edelim" ifadelerini kullandı.

Dün açıklanan tabloda 19 kişinin hayatını kaybettiği, 1429 kişiye de yeni tanı konulduğu açıklanmıştı. 1261 kişi de virüsü yenerek sağlığına kavuşmuştu.

Türkiye koronavirüs testlerin pozitif çıkma oranı:

6 Haziran: %2,4
7 Haziran: %2,6
8 Haziran: %2,5
9 Haziran: %2,7
10 Haziran: %2,5
11 Haziran: %2,0
12 Haziran: %2,9
13 Haziran: %3,2
14 Haziran: %3,5
15 Haziran: %3,8
16 Haziran: %3,1
17 Haziran: %2,7
18 Haziran: %2,7

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN