Son dakika! Karaman Ermenek'te 9 mahalleye giriş-çıkış kapatıldı

Son dakika! Karaman Ermenek'te 9 mahalleye giriş-çıkış kapatıldı

Son dakika haberi... Karaman'ın Ermenek ilçesinde 9 mahalle ile bir köy koronavirüs tedbirleri kapsamında karantina altına alındı.

Karaman'ın Ermenek ilçesine bağlı 9 mahalle ile bir köyün yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındığı belirtildi.

9 MAHALLE İÇİN YASAK KARARI

Karaman Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı doğrultusunda, Kovid-19'la mücadele tedbirleri kapsamında, salgının önlenmesi ve halk sağlığının korunması amacıyla ilçe merkezine bağlı Meydan, Çınarlısu, Orta, Taşbaşı, Değirmenlik, Susaklı, Sandıklı, Güllük ve Seyran mahalleleri ile Ardıçkaya köyünün giriş ve çıkışa kapatılarak karantina altına alındığı kaydedildi.

Açıklamada, "Söz konusu karar gereğince adı geçen mahallelerde ve köyümüzde, vatandaşlarımızın kesinlikle bir araya gelmemeleri, evlerinde kalarak köy sınırları dışına çıkmamaları, izolasyon kurallarına uymaları gerekmektedir." ifadesi kullanıldı.

KÖY GİRİŞİNDE JANDARMA TEDBİR ALDI

Kararın ardından jandarma ekipleri, köye giriş noktalarında tedbir aldı. Açıklamada ayrıca Ermenek ilçe merkezi, Kazancı ve Güneyyurt beldeleri ile köylerde kurulan halk pazarlarının faaliyetlerine ikinci bir karara kadar geçici olarak ara verildiği duyuruldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN