Son dakika! Libya ordusu, Kaddafi'nin memleketi Sirte'ye harekat başlattı

Son dakika! Libya ordusu, Kaddafi'nin memleketi Sirte'ye harekat başlattı

Son dakika haberi.. Libya ordusu, aynı zamanda Kaddafi'nin memleketi olan sahil kenti Sirte, Cufra Askeri Hava Üssü ve çevresindeki bölgeleri kurtarmak için 'Zafer Yolları' adlı yeni bir harekat başlattı. Dün yine Libya ordusundan 'Yeni meşru hedefimiz Sirte, Cufra ve ülkenin güneyinde bulunan petrol sahalarıdır' açıklaması yapılmıştı.

Libya ordusu sahil kenti Sirte, Cufra Askeri Hava Üssü ve çevresindeki bölgeleri, ülkenin doğusundaki silahlı güçlerin lideri Hafter'e bağlı milislerden kurtarmak için 'Zafer Yolları' harekatını başlatıklarını duyurdu.

SİRTE'YE 5 HAVA HAREKATI

Libya ordusu resmi Sözcüsü Albay Muhammed Kununu, orduya bağlı hava unsurlarının, Sirte çevresindeki Hafter milislerine yönelik 5 hava harekatı gerçekleştirdiğini söyledi.

Kununu, Hafter milislerine, silah bırakma ve adalete teslim olma çağrısı yaparak, Sirte'nin önde gelenlerine de 'şehrin savaş felaketiyle yüzleşmemesi' çağrısını yinelediklerini vurguladı.

Libya ordusuna bağlı birliklere, Sirte'yi milislerden temizlemeleri yönünde talimat verildiğini aktaran Kununu, 'kentte devlet otoritesini tahkim etmekten tereddüt etmeyeceklerini' kaydetti.

SİRTE KADDAFİ'NİN DE MEMLEKETİ

Sahil kenti Sirte'nin nüfusu 2012 yılı verilerine göre 79 bin. Farklı kentlerde yaşanan çatışmalar nedeniyle göç alan kentte nüfusun 100 bini aşmış olabileceği tahmin ediliyor.

Libya’yı 42 yıl yönettikten sonra 2011'de Arap Baharı ayaklanmaları sonucu devrilen Muammer Kaddafi’nin memleketi Sirte, kent içindeki silahlı bir grubun taraf değiştirmesiyle ocak ayında Hafter milislerinin eline geçmişti.

NE OLMUŞTU?

Libya ordusu, son günlerde önce başkentin güneyindeki Trablus Uluslararası Havaalanı, ardından da tüm Trablus il sınırında kontrolü sağlamıştı.

Ordu birlikleri, Terhune kenti ve buranın da güneydoğusundaki Beni Velid şehirlerini Hafter milislerinden arındırmıştı.

Hafter milislerini tüm bu geniş alandan çıkartan Libya ordusu, yeni hedeflerinin milislerin işgalindeki Sirte şehri, Cufra ve güneydeki petrol sahaları olduğunu duyurmuştu.

Libya hükümeti tarafından yürütülen Öfke Volkanı Operasyonu Sözcüsü Mustafa el-Mecai, Terhune vilayetinde kontrolün sağlanmasının ardından yaptığı açıklamada, "Yeni meşru hedefimiz Sirte, Cufra ve ülkenin güneyinde bulunan petrol sahalarıdır." demişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN