Son dakika! Lübnan'daki 'atom bombası' gibi patlamada ölü sayısı 100'e çıktı

Son dakika! Lübnan'daki 'atom bombası' gibi patlamada ölü sayısı 100'e çıktı

Son dakika haberi... Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta 'atom bombası' gibi patlamada ölü sayısı 100'e, yaralı sayısı ise 4 bine çıktı. Kızılhaç yetkililerinden Georges Kettaneh, hala enkaz altında kalanlar olduğunu belirterek, Beyrut'taki hastanelerin kapasitesinin dolduğunu söyledi.

Lübnan Kızılhaçı, başkent Beyrut'ta meydana gelen patlamada ölü sayısının 100'e çıktığını duyurdu.

Kızılhaç yetkililerinden Georges Kettaneh, Lübnan LBC televizyonunda yaptığı açıklamada, Beyrut Limanı'ndaki patlamada 100 can kaybı ve 4 bin yaralı olduğunu söyledi.

"HALA ENKAZ ALTINDA KALANLAR VAR"

Patlama sonucu hala enkaz altında kalanlar olduğunu belirten Kettaneh, Beyrut'taki hastanelerin kapasitesinin dolduğunu ifade etti.

Lübnan Sağlık Bakanı Hamad Hasan, daha önce Beyrut'taki patlamada hayatını kaybedenlerin sayısını 63 olarak açıklamış, yaralı sayısının da 3 bini geçtiğini aktarmıştı.

2 HAFTA OHAL İHAL EDİLDİ

Korkunç patlamanın ardından Yüksek Savunma Konseyi, başkentte 2 hafta olağanüstü hal (OHAL) ilan etti.

BANKA ŞUBELERİ KAPALI OLACAK

Lübnan Bankalar Cemiyeti, internet sitesinden yaptığı açıklamada, Beyrut Limanı'nda yaşanan ve kentin farklı bölgelerinde büyük zarara neden olan patlama nedeniyle tüm banka şubelerinin bugün kapalı olacağını duyurdu.

NE OLMUŞTU?

Lübnan'da büyük bir patlama sonucu yıkıma uğrayan Akdeniz'in en büyük limanlarından Beyrut Limanı (BL) ülke ekonomisinin can damarı.

Lübnan'ın ana ticaret limanı BL'de dün patlayıcı maddelerin bulunduğu 12 numaralı depoda önce yangın çıkmıştı.

Yangının ardından depoda tüm Beyrut'u sarsan çok güçlü bir patlama meydana gelmiş, çok sayıda kişi hayatını kaybetti, binlerce kişi de yaralandı.

Lübnanlı yetkililer, 6 yıl boyunca bir depoda tutulan 2 bin 750 ton amonyum nitratın Afrika'da bir ülkeye sevk edilmek istenirken BL'de infilak ettiğini açıklamıştı. Patlama sonucunda bölgenin en önemli ticaret limanlarından BL büyük bir harabeye dönüştü.

Patlamada büyük ölçüde tahrip olan BL, başkentin kuzeyinde Akdeniz kıyısında bulunuyor. Lübnan Dağları'nın eteklerinde yer alan liman, Doğu Akdeniz'in en büyük ve en işlek limanlarından biri olarak Lübnan ekonomisinde önemli bir role sahip.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN