Son dakika! Macron'dan Türkçe tweet'le Türkiye mesajı: Çağrımız işitilmiş, ilerleyelim

Son dakika! Macron'dan Türkçe tweet'le Türkiye mesajı: Çağrımız işitilmiş, ilerleyelim

Son dakika haberi... Doğu Akdeniz'deki gerilime benzin döken Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Türkçe tweet ile Türkiye'ye mesaj gönderdi: Ajaccio'da, Türkiye'ye net bir mesaj gönderdik; iyi niyetli, naiflik sorumlu bir diyaloğu yeniden açalım. Bu çağrı bundan böyle Avrupa Parlamentosu'nun da çağrısı. Görünüşe göre de işitilmiş. İlerleyelim.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkçe tweet'le Türkiye'ye mesaj gönderdi.

Twitter'dan paylaşım yapan Macron "Ajaccio'da, Türkiye'ye net bir mesaj gönderdik: iyi niyetli, naiflik sorumlu bir diyaloğu yeniden açalım. Bu çağrı bundan böyle Avrupa Parlamentosu'nun da çağrısı. Görünüşe göre de işitilmiş. İlerleyelim" ifadelerini kullandı.

24-25 Eylül'de Belçika'nın başkenti Brüksel'de Doğu Akdeniz'in de gündem maddeleri arasında yer alacağı Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi düzenlenecek.

Geçen hafta Korsika'nın başkenti Ajaccio'da AB Üyesi Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi gerçekleştirilmişti.

NE OLMUŞTU?

Doğu Akdeniz'de gerilime benzin döken ve açıklamalarıyla sık sık Cumhurbaşkanı'nı hedef alan Fransa Cumhurbaşkanı Macron için Cumhurbaşkanı Erdoğan "Sayın Macron, senin şahsımla daha çok sıkıntın olacak. Macron tarih bilgin de yok. Sen Fransa'nın tarihini de bilmiyorsun. Önce Türk milletiyle uğraşma, Türkiye'yle uğraşma" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan şunları kaydetmişti: "İsim olarak anmak istemiyorum ama mecburum anmaya çünkü o şahsımla çok uğraşıyor. Diyor ki, 'Türk milleti ile değil ama bizim Erdoğan ile sıkıntımız var.' Sayın Macron senin şahsımla daha çok sıkıntın olacak. Önce Türk milletiyle uğraşma, Türkiye ile uğraşma. Afrika'nın tarihi adeta Fransa'nın tarihidir. Cezayir'de bir milyon insanı öldüren sizsiniz.

Siz bize insanlık dersi veremezsiniz önce bunu öğren. Bunu ben bizzat kendisine söyledim. Bak dedim senin tarih bilgin yok, senin bunları öğrenmen lazım. Biz ise Afrika'da bir insanın burnunu kanatmadık."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN