Son dakika: Mardin'de okullar tatil mi? Hangi okullar tatil? 156 okulda eğitime 2 gün ara verildi!

Son dakika: Mardin'de okullar tatil mi? Hangi okullar tatil? 156 okulda eğitime 2 gün ara verildi!

Son dakika bilgisine göre, Mardin'de 156 okulda eğitime 2 gün ara verildi. Sınır hattında bulunan okullar güvenlik önlemi olarak tatil ilan edildi. Nusaybin, Artuklu ve Kızıltepe'de bulunan okullarda okuyan öğrenciler 2 gün okula gitmeyecek.

Sondakika! Mardin'in bazı ilçelerinde bulunan okullar, Suriye sınır hattında bulunması nedeniyle 2 gün süreyle kapalı olacak. Mardin Valiliği, Kızıltepe, Artuklu ve Nusaybin ilçelerindeki 156 okulda eğitimeara verildiğini duyurdu.

MARDİN'İN 3 İLÇESİNDE OKULLAR 2 GÜN TATİL

'Barış Pınarı Harekatı' ile ilgili güvenlik önlemleri kapsamında alınan kararla ilgili Mardin Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Mardin ilimiz Nusaybin ilçesindeki tüm okullarımız ile Artuklu ve Kızıltepe ilçelerinin Suriye sınırına yakın yerleşim yerlerindeki toplam 156 okulumuzda 17-18 Ekim 2019 tarihlerinde 2 gün süre ile eğitime ara verilmiştir."

MARDİN'DE GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE DE OKULLAR TATİL İLAN EDİLDİ

13 Ekim'de de Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Nusaybin'in tamamındaki, Artuklu ile Kızıltepe ilçelerinde ise sınır boylarındaki okullarda eğitime 3 gün ara verildiği açıklanmıştı.

19-10/16/baris-pinari-1571233311.jpg

BARIŞ PINARI NEDİR?

'Barış Pınarı' ifadesine sözlük anlamı olarak baktığımızda huzur, güven ve refah anlamlarına geldiğini görüyoruz. Türkiye, masum Suriye halkının can güvenliğini sağlamak, barınma ihtiyaçlarını gidermek ve insani koşullarda hayatlarına devam edebilmelerini sağlamak için 'güvenli bölge'ye çok önem veriyor. İşte bu amaçlar göz önünde bulundurulduğunda operasyonun adının 'barış pınarı' olması daha büyük anlam taşıyor. Türkiye, Suriye halkının barış içinde, huzur içinde yaşamasını arzu ediyor.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN