Son dakika! Merkez'in faiz kararına rağmen dolar ve euro rekor tazeledi

Son dakika! Merkez'in faiz kararına rağmen dolar ve euro rekor tazeledi

Geçtiğimiz hafta 7,72 ile en yüksek seviyesini gören ve Merkez'in faiz kararı sonrası düşen dolar, TL karşısında yeniden yükselişe geçti. Gece yarısı işlemlerinde 7,82'yi aşarak rekor kıran dolar/TL şu dakikalarda 7,79 seviyelerinde seyrediyor.

Geçen hafta kısa bir süreliğine Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) 200 baz puan faiz artışının ardından değer kazanan Türk Lirası, dolar karşısında değer kaybı yaşamaya devam ediyor.

Dolar/TL gece yarısı işlemlerinde 7,82'yi aşarak rekor kırdı. Kur daha sonra 7,70'in altına çekildi. Sabah saatlerinde 7,74 seviyesine kadar çıkan dolar/TL, yerel saatle 16.15 civarında 7,79 seviyesinde işlem görüyor.

Aynı dakikalarda rekor tazeleyen euro/TL de yüzde 1,92 artışla 9,10'dan satılıyor.

STERLİN ÇİFT HANEDE

İngiliz Sterlini de İngiltere'nin ekim ayına kadar Avrupa Birliği ile Brexit ticaret anlaşması sağlayabileceği umuduyla değer kazanıyor. Euro karşısında 19 günün en yüksek seviyesinde bulunan sterlin, ABD Doları karşısında da yüzde 0,7 değer kazandı. Tarihi rekorunu kıran sterlin, 10,05 TL'den işlem görüyor.

Geçtiğimiz hafta 7,72 ile en yüksek seviyesini gören dolar/TL, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) politika faizini 200 baz puan artırarak yüzde 10,25'e çıkarmasının ardından 7,55 seviyesine kadar düşmüştü. BDDK’nın swap adımı da iyimserliğe destek olmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN