Son dakika! NATO'daki 4'üncü teknik toplantı da sona erdi

Son dakika! NATO'daki 4'üncü teknik toplantı da sona erdi

Son dakika haberi... MSB, Türkiye-Yunanistan askeri heyetleri arasındaki 4'üncü teknik toplantının sona erdiğini duyurdu.

MSB, Türkiye-Yunanistan askeri heyetleri arasındaki teknik toplantının sona erdiğini duyurdu.

Bakanlık'tan Türkiye-Yunanistan askeri heyetleri arasındaki teknik toplantı ile ilgili açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Türkiye-Yunanistan askeri heyetleri arasında 'ayrıştırma usulleri'nin ele alındığı teknik toplantı sona erdi. Müteakip toplantının önümüzdeki hafta yapılması planlanmaktadır" bilgisi paylaşıldı.

NE OLMUŞTU?

Oruç Reis gemisi, Türkiye ile Yunanistan arasında NATO nezdinde başlayan müzakerelerin ardından dün Antalya Limanı'na geri dönmüştü. Atina yönetimi, atılan adımı 'pozitif bir sinyal' olarak nitelemişti.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis de Navtex süresi uzatılmayan Oruç Reis için "Oruç Reis'in Antalya'ya dönüşü olumlu bir adımdır. Umarım bu adımı başkaları da takip eder. Bu yönde adımlar atılırsa, Yunanistan Türkiye ile yeni bir keşif teması döngüsü başlatmaya hazır" yorumunda bulunmuştu.

Son olarak Türkiye'nin, Oruç Reis kararının ardından tansiyonu düşüren bir adım da Yunanistan'dan gelmişti. Yunanistan Başbakanı Miçotakis "Türkiye'den somut adım gördüğümüz durumda istikşafi görüşmelere derhal başlamaya hazırız" demişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN