Son dakika! Oruç Reis Akdeniz'de... 1.750 kilometre kablo denize salındı

Son dakika! Oruç Reis Akdeniz'de... 1.750 kilometre kablo denize salındı

Son dakika haberi... Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Akdeniz'de 2 boyutlu sismik araştırma için denize 1.750 kilometre 2 boyutlu sismik kablo indirildiğini duyurdu: Adım adım Akdeniz. Oruç Reis denizlerimizin röntgenini çekiyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Akdeniz'de 2 boyutlu sismik araştırma için denize sismik kablo indirildiğini duyurdu.

Dönmez, Twitter hesabından yaptığı videolu paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Adım adım Akdeniz. Oruç Reis denizlerimizin röntgenini çekiyor. 23 Ağustos'a kadar toplam 1.750 kilometre 2 boyutlu sismik araştırma için streamer (sismik kablo) Akdeniz'e indi. Yolunuz açık, enerjiniz yüksek olsun."

NE OLMUŞTU?

Türkiye ile Yunanistan’ı savaşın eşiğine getiren 21 Temmuz’daki Navtex tansiyonu mekik diplomasisiyle düşürülmüştü. Ancak Mısır’la 'deniz yetki alanları' anlaşması yapan Yunanistan, süreci baltalamıştı. Egemenlik haklarını çiğneyen adıma karşın Ankara, bölgeye iki savaş gemisinin refakatinde Oruç Reis’i göndermişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN