Son dakika! ÖSYM: Sınav başvuruları için de HES kodu istenecek

Son dakika! ÖSYM: Sınav başvuruları için de HES kodu istenecek

Son dakika haberi... ÖSYM Başkanı Halis Aygün, Başkanlık tarafından uygulanacak sınavlara başvurularda adaylardan HES kodu bilgisi isteneceğini duyurdu. Seyahatler için devreye sokulan HES kodu uygulaması daha sonra spor salonu girişleri için de istenmişti.

ÖSYM Başkanı Halis Aygün, Başkanlık tarafından uygulanacak sınavlara başvurularda adaylardan HES kodu bilgisi isteneceğini duyurdu.

Twitter'dan HES kodu ile ilgili açıklamalarda bulunan Aygün şunları kaydetti:

"Değerli adaylarımız, pandemi döneminde Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen incelemelerde, başkanlığımızca uygulanacak sınavlara başvurularda sizlerden HES Kodu bilgisi istenecektir. Sınav başvurusu yapacak başvuru işlemlerinden önce HES kodunu edinmesi gerekecek.

BAŞVURU ÖNCESİ HES KODU UYARISI

HES kodu için ayrıntılı bilgilere Sağlık Bakanlığımızın 'https://hayatevesigar.saglik.gov.tr' internet adresinden ulaşabilirsiniz. HES kodunun geçerlilik tarihinin, başvurulan sınavın yapılacağı gün veya daha ileri tarihli olması gerekmektedir. Adayların edindikleri HES kodunu ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde (AİS) 'Profilim' alanında bulunan 'HES Kodu Bilgilerim' sayfasından kaydetmeleri gerekmektedir.

Seyahatler için devreye sokulan HES kodu uygulaması daha sonra spor salonu girişleri için de istenmişti.

HES KODU NASIL ALINIR?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN