Son dakika! Pakdemirli: İzmir'deki yangını 22 saat sonra kontrol altına alabildik

Son dakika! Pakdemirli: İzmir'deki yangını 22 saat sonra kontrol altına alabildik

Son dakika haberi... Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, İzmir'in Menderes ilçesinde dün öğle saatlerinde başlayan yangının, 22 saat sonra kontrol altına alınabildiğini açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, İzmir'in Menderes ilçesinde dün öğle saatlerinde başlayan yangının, 22 saat sonra kontrol altına alınabildiğini açıkladı.

Bölgede incelemelerde bulunan Pakdemirli şunları kaydetti:

"YANGIN BİR SAVAŞ"

"Yangınlarla ilgili buradayız. Menderes Çile Köyü'nde başlayan yangınla ilgili dün 13.24'te çıkan yangına 10 dk içerisinde müdahale başladı" diyen Pakdemirli, "Bazen iletişim kazaları olabiliyor. Geç saatlerde çıkan bir sitenin yandığına dair haber doğru değil. Burada zarar gören sadece bir sitenin hidrofor kulübesi. Onun dışında hiçbir yerleşim yeri, hiçbir insanımız zarar görmedi. Son zamanda çok yakın bir zamanda Yunanistan'da olan yangınlarda 94 kişi hayatını kaybetti. Yangın bir savaş. Türkiye'de güçlü orman teşkilatımızla bu ve buna benzer kayıpları uzun süredir yaşamıyoruz" diye konuştu.

"YANLIŞLIKLA ÇIKARILMIŞ OLABİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ"

"Arkadaşların bir tespiti var. Başlangıç noktasında yiyecek içecek materyali bulunmuş. Yanlışlıkla çıkarılmış olabileceği düşünülüyor" diyen Pakdemirli, resmi rakamlar olmamakla birlikte tahminen 300-400 hektar alanın etkilenmiş olabileceğini ifade etti. Öte yandan Bakan, olayla ilgili bir kişinin de gözaltına alındığını aktardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN