Son dakika! Rus savaş uçakları İdlib'e bomba yağdırdı: 12 sivil can verdi

Son dakika! Rus savaş uçakları İdlib'e bomba yağdırdı: 12 sivil can verdi

Rus savaş uçakları İdlib'e bomba yağdırdı, peş peşe düzenlenen saldırılarda 12 sivil can verdi. Ateşkese rağmen 12 Ocak'tan bu yana 62 sivil hayatını kaybetti, 31 bin 500 kişi yerinden oldu.

Rus savaş uçaklarının İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesindeki yerleşimlere düzenlediği saldırılarda 12 sivil hayatını kaybetti.

Muhaliflere ait uçak gözlemevine göre, Rus savaş uçakları, sabah saatlerinden bu yana İdlib'in Bara, Bsida ve Masaran köyü ile Halep'in batı kırsalındaki Kefer Dael, Mansura, Kefer Teal, İrhab, Takad, Şamiko ve İndomi köylerine hava saldırıları yaptı.

7'Sİ ÇOCUK 12 SİVİL ÖLDÜ

Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) kaynaklarına göre, İdlib'in Bara köyünde 2, Halep'in batı kırsalındaki Kefer Teal köyünde bir aileden 6'sı çocuk 9, Takad köyünde ise 1 çocuk olmak üzere toplamda 12 sivil yaşamını yitirdi.

Suriye Müdahale Koordinatörlüğü'ne göre, Suriye'nin İdlib ilinde ilan edilen ateşkese rağmen Esad rejimi, İran destekli gruplar ve Rusya'nın saldırıları sonucu 12 Ocak'tan bu yana 62 sivil hayatını kaybetti, 31 bin 500 kişi yerinden oldu.

NE OLMUŞTU?

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'nin İdlib bölgesinde 9 Ocak'ta saat 14.00'ten itibaren ateşkes uygulamasının başladığını ileri sürmüştü. Ancak rejim ve İran destekli terörist gruplar kara saldırılarına devam etmişti.

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı ise İstanbul'da 8 Ocak'ta düzenlenen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin zirvesinde, Libya ve İdlib'de ateşkes ilan edilmesi kararı alındığını ve taraflara bu yönde çağrı yapıldığını, 12 Ocak'ta 00.01'den itibaren ateşkes uygulamasının başladığını açıklamıştı.

İDLİB/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN