Son dakika! TSK'da FETÖ operasyonu

Son dakika! TSK'da FETÖ operasyonu

FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, 38'i eski askeri öğrenci, 12'si de 'mahrem imam' olmak üzere 60 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, Başsavcılığın Terör Suçları Bürosunca yürütülen soruşturmalar kapsamında, FETÖ'nün örgütsel iletişim modeli olan ankesör/büfe gibi sabit hatlardan ardışık arandığı tespit edilen ve örgütsel mensubiyetlerine dair başkaca deliller (itirafçı beyanı ve benzeri) elde edilen bazı şüphelilerle ilgili gözaltı kararı verildiği belirtildi.

Açıklamada, gözaltı kararı verilen şüpheliler arasında, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığına mensup, görevde bulunan 3 astsubay, 1 üsteğmen ve açıkta bulunan 1 astsubay, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığından ihraç edilen 2 astsubay, 2 emekli ve 1 istifa etmiş eski personel bulunduğu belirtildi.

60 ŞÜPHELİ İÇİN GÖZALTI KARARI

Açıklamada, şüpheliler arasında ankesör/büfe gibi sabit hatlardan ardışık arandığı tespit edilen, örgütsel mensubiyetlerine dair başkaca delil (itirafçı beyanı ve benzeri) bulunan, ayrıca askeri okullara giriş sınavında örgüt üyelerini askeri okullara yerleştirmek için kullanılan kodlama bilgisi bulunduğu tespit edilen 38 kapatılan askeri okul öğrencisinin de olduğu kaydedildi.

İtirafçı beyanlarına göre FETÖ yapılanmasında "mahrem imam" oldukları tespit edilen 12 şüpheli hakkında da gözaltı kararı verildiği aktarılan açıklamada, toplam 60 şüphelinin yakalanması için İstanbul merkezli 19 ilde, çalışmaların yürütüldüğü ifade edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN