Son dakika! TÜİK'ten yine hokus pokus... Hesap değişti güven yükseldi

Son dakika! TÜİK'ten yine hokus pokus... Hesap değişti güven yükseldi

Son dakika haberi... TÜİK'in Tüketici Güven Endeksi hesaplamasını güncelledikten sonra yayınladığı ilk verilerde yükseliş sadece yeni hesaplamada gerçekleşti. Güncellenen endekse göre, Tüketici Güven Endeksi eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 3.2 artarak 82 puan olurken, eski hesaplamaya göre 61.8 puanda kaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan mevsim etkilerinden arındırılmış tüketici güven endeksi, eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 3,2 oranında arttı. Endeksin hesaplanmasında ise bu ay itibariyle değişikliğe gidildi.

YENİ HESAPTA ARTTI

Ağustos ayında 79,4 olan endeks, eylül ayında 82,0 oldu. Güncelleme öncesi duruma göre hesaplanan tüketici güven endeksi ise eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 3,7 oranında arttı. Ağustos ayında 59,6 olan endeks, eylül ayında 61,8 oldu.

HANENİN MADDİ DURUMU ENDEKSİ 71,8

Geçen 12 aylık döneme göre mevcut dönemde hanenin maddi durumu endeksi ağustos ayında 67,9 iken, eylül ayında yüzde 5,8 oranında artarak 71,8 oldu.

Gelecek 12 aylık döneme ilişkin hanenin maddi durum beklentisi endeksi ağustos ayında 77,8 iken, eylül ayında yüzde 1,7 oranında artarak 79,1 oldu.

GENEL EKONOMİK DURUM BEKLENTİSİ ENDEKSİ 83,3

Gelecek 12 aylık döneme ilişkin genel ekonomik durum beklentisi endeksi ağustos ayında 79,5 iken, eylül ayında yüzde 4,8 oranında artarak 83,3 oldu.

Geçen 12 aylık döneme göre gelecek 12 aylık dönemde dayanıklı tüketim mallarına harcama yapma düşüncesi endeksi ağustos ayında 92,6 iken, eylül ayında yüzde 1,3 oranında artarak 93,8 oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN