Son dakika! Türkiye ve ABD'den Doğu Akdeniz adımı

Son dakika! Türkiye ve ABD'den Doğu Akdeniz adımı

Son dakika haberi... Türkiye'nin, Yunanistan, İsrail ve AB'ye Doğu Akdeniz notasının ardından kritik bir gelişme yaşandı. USS Eisenhower uçak gemisinin başını çektiği ABD filosu ile Türk ordusu Doğu Akdeniz'de ortak eğitim yapacak. Eğitimde savaş uçakları da havalanacak.

Son dakika açıklaması Milli Savunma Bakanlığı'ndan geldi. Edinilen bilgiye göre; Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı TCG Gemlik, bugün Rodos güneyinde ABD’nin Eisenhower Uçak Gemisi Görev Grubu ile bir araya gelerek ortak eğitim faaliyetinde bulunacak. 

Söz konusu görev grubunda bir süre seyir yapacak TCG Gemlik’in ardından 18 Mart’ta Doğu Akdeniz’de genişletilmiş eğitimler gerçekleştirilecek.

SAVAŞ UÇAKLARI DA HAVALANACAK

Deniz Kuvvetleri Komutanlığından firkateynler Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı uçakların katılımıyla Eisenhower Uçak Gemisi Görev Grubu ile Doğu Akdeniz’de geçiş eğitimleri yapılacak.

YUNANİSTAN, İSRAİL VE AB'YE NOTA

AA'nın haberine göre; Türkiye, Doğu Akdeniz'de kıta sahanlığını ilgilendiren konulardaki çalışmalarda izninin aranması için Yunanistan, İsrail ve AB'ye nota vermişti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN