Son dakika! Umreciler Ankara ve Konya'da karantina altına alındı

Son dakika! Umreciler Ankara ve Konya'da karantina altına alındı

Son dakika haberi... Umreciler, Ankara ve Konya'da karantina altına alındı. Gençlik ve Spor Bakanlığı'dan "Ankara ve Konya'daki bazı yurtlar, umreden dönen vatandaşlarımızın karantina süresi boyunca kalabilmeleri için uygun hale getirilmiş" açıklaması yapıldı. KARAR'ın bugünkü manşetinde de 'korona tedbirlerinde teyakkuzun yetersiz kaldığı' vurgulanmış, önlemde esnek davranan ülkelerdeki tablo göz önüne alınarak 'teyakkuzun' en üst seviyeye çıkmasının gerekliliği için çağrı yapılmıştı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, umreden dönen vatandaşların yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Ankara ve Konya'daki bazı yurtlarda karantinaya alındığını açıkladı.

YURTLAR KARANTİNA İÇİN HAZIRLANDI

Bakanlık'tan yapılan açıklamada, umre amacıyla Suudi Arabistan'da bulunan vatandaşların Türkiye'ye dönmelerinin ardından 14 günlük karantina sürelerini geçirecekleri bir yer ihtiyacı hasıl olduğu vurgulanarak "Bu çerçevede, Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne bağlı Ankara ve Konya'daki bazı yurtlar, umreden dönen vatandaşlarımızın karantina süresi boyunca kalabilmeleri için uygun hale getirilmiş ve söz konusu karantina süreci başlamıştır" denildi.

Açıklamada "Üniversitelerin üç haftalık tatil süreciyle birlikte büyük oranda boş olan bu yurtlarımızda kalan az sayıdaki öğrencimizin de başka yurtlara nakilleri sağlanarak herhangi bir mağduriyet yaşanmamıştır" ifadesi kullanıldı.

Ankara'daki yurtların isimleri ve kalan misafir sayısı şöyle:

Şehit Özel Harekat: 2064

Milli İrade: 1880

Gölbaşı: 1448

Toplam: 5392

Konya'daki yurtların isimleri ve kalan misafir sayısı ise şöyle:

Tahir Büyükkörükçü: 2228

Kutalmışoğlu: 2710

Toplam: 4938

TEK TEK KARANTİNAYA ALINIYORLAR

Umreden dönen vatandaşların bir kısmı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Konya'daki 2 yurtta karantinaya alındı.

Umre amacıyla Suudi Arabistan'da bulunan vatandaşlar, Türkiye'ye dönmelerinin ardından 14 günlük karantina süreleri için Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'ne bağlı Ankara ve Konya'daki yurtlara yerleştirildi.

Bu kapsamda Konya'daki Tahir Büyükkörükçü ve Kutalmışoğlu Süleyman Şah erkek öğrenci yurtlarında kalan öğrencilerin Konya Büyükşehir Belediyesine ait otobüslerle başka yurtlara nakledilmesinin ardından umreciler, Konya Havalimanı'ndaki ilk kontrollerinin ardından polis eşliğinde otobüslerle yurtlara getirildi.

Umreden dönen vatandaşların yakınları, yurtların önünde bekledi.

"TEDBİRLERDE HEP BİRLİKTE TAVİZSİZ OLALIM"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, umreden dönen yolcularla ilgili "Umreden dün geceden itibaren dönen tüm yolcular, Ankara ve Konya'daki öğrenci yurtlarında karantina mantığıyla ayrı odalara yerleştirilmektedir" açıklaması yaptı.

Twitter hesabından, umreden dönen vatandaşlara yönelik alınan tedbirlere ilişkin paylaşımda bulunan Koca, şu bilgileri verdi:

"Umreden dün geceden itibaren dönen tüm yolcular, Ankara ve Konya'daki öğrenci yurtlarında karantina mantığıyla ayrı odalara yerleştirilmektedir. Şüpheli bulunanlar gelir gelmez hastaneye kaldırılıp, testleri yapılmaktadır. Tedbirlerde hep birlikte tavizsiz olalım."

DİYANET'TEN DE AÇIKLAMA

Suudi Arabistan'dan dönen son umre kafilesine seslenen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 14 gün kuralını hatırlatarak "14 gün boyunca kesinlikle evlerinden çıkmamalarını ve ziyaretçi kabul etmemelerini yeniden hatırlatmak istiyorum. Bu, bir kul hakkıdır" çağrısı yaptı.

"14 GÜN BOYUNCA EVLERİNİZDEN ÇIKMAYIN"

Prof. Dr. Erbaş, umreden dönen son 5 bin 300 vatandaşın hem kendi sağlıkları hem de çevresindeki insanları korumak için 14 gün boyunca evlerinden çıkmamaları ve ziyaretçi kabul etmemeleri gerektiğini hatırlattı.

"ZİYARETÇİ KABUL ETMEYİN"

Erbaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Bugün umreden son 5 bin 300 umrecimiz dönüyor. Hem kendi sağlıkları ve hem de çevresindeki insanların sağlıklarını korumak için 14 gün boyunca kesinlikle evlerinden çıkmamalarını ve ziyaretçi kabul etmemelerini yeniden hatırlatmak istiyorum. Bu, bir kul hakkıdır" ifadelerini kullandı.

ANKARA VALİLİĞİ: UMRE'DEN 1700 KİŞİYİ DAHA GELECEK

Ankara Valisi Vasip Şahin, umreden dönen vatandaşlar hakkında konuştu. Vali Şahin, "Burada 1800 vatandaşımızı misafir ediyoruz. Bu akşam 1700 kişiyi daha bekliyoruz" dedi.

Şahin, "Vatandaşlarımızın karantinaya alınması onların hasta olduğu anlamına gelmiyor. En ufak bir riski bertaraf etme amacı taşıyor. Semptom gösteren vatandaşlarımızı hastanemize gönderdik" dedi.

2 KİŞİ KARANTİNADAN KAÇMAYA ÇALIŞTI

Tedbir amaçlı Ankara Gölbaşı'nda KYK yurtlarına yerleştirilen vatandaşlardan 2 kişinin, karantinadan kaçmaya çalıştığı öğrenildi. Karantinaya girmek istemeyen 2 kişinin polis tarafından yakalandı.

KARAR DİKKAT ÇEKMİŞTİ

KARAR'ın bugünkü manşetinde de 'korona tedbirlerinde teyakkuzun yetersiz kaldığı' vurgulanmış, önlemde esnek davranan ülkelerdeki tablo göz önüne alınarak 'teyakkuzun' en üst seviyeye çıkmasının gerekliliği için çağrı yapılmıştı.

'En sıkı önlem, en sıkı takip' başlığı ile yayımlanan haberde "Koronavirüse karşı Türkiye'nin yürüttüğü mücadele ve alınan önlemler dünyadaki birçok ülkeden daha ileri seviyede. Ancak tatile çıkartılan üniversitelilerin 81 ile akın etmesi, Diyanetin açıklamasına rağmen risk grubundaki vatandaşların cuma günü camileri doldurması gibi örnekler toplumda konunun önem derecesinin yeterince anlaşılamadığını gösterdi. Önlemde esnek davranan ülkelerdeki tablo göz önüne alınarak ‘teyakkuzun’ en üst seviyeye çıkmasının gerekliliği ortaya çıktı" ifadelerini kullanılmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN