Son dakika! Ürdün'de ilk kez koronavirüs tespit edildi

Son dakika! Ürdün'de ilk kez koronavirüs tespit edildi

Son dakika haberi... Ürdün'de ilk kez koronavirüs vakası tespit edildi. Kovid-19'a rastlanan Ürdünlünün 16 gün önce İtalya'dan ülkeye döndüğü açıklandı.

Ürdün Sağlık Bakanlığı, ülkede ilk kez Kovid-19 vakası tespit edildiğini duyurdu.

Ürdün Sağlık Bakanı Saad Cabir, 16 gün önce İtalya'dan ülkeye dönen 2 Ürdün vatandaşının koronavirüse benzer semptomlar hissetmeye başlamaları üzerine sağlık merkezine başvurduklarını söyledi.

KARANTİNA ALTINA ALINDI

Gerekli testlerin ardından vatandaşlardan birinde virüs tespit edildiğini ve karantina altına alındığını kaydeden Cabir, diğer kişinin ise durumunun iyi olduğunu, ancak inceleme altında tutulduğunu aktardı.

Bakan Cabir ayrıca, virüs tespit edilen Ürdünlünün evinin sterilize edilmesi, ailesi ve arkadaşlarından birinin test edilmesi için uzman bir ekibin gönderildiğini ifade etti.

NE OLMUŞTU?

İlk olarak Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık 2019'da tespit edilen Kovid-19'un kısa sürede başka ülkelere de yayılması üzerine Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) 'acil durum' ilan etmişti. DSÖ, son olarak Kovid-19 için küresel risk seviyesini "yüksekten", 'çok yüksek'e çıkarmıştı.

Kovid-19 salgını nedeniyle dünya genelinde 2 bin 914'ü Çin'de olmak üzere 3 bin 44 kişi yaşamını yitirirken, virüsün bulaştığı kişi sayısı 89 bini geçti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN