Son dakika! Yurt dışından gelip karantinaya uymayanlara arama emri çıkarılacak

Son dakika! Yurt dışından gelip karantinaya uymayanlara arama emri çıkarılacak

Son dakika haberi... Yurt dışından gelip, koronavirüs tedbirleri kapsamında 14 günlük karantinaya uymayanlara arama kararı çıkarılacak ve yakalandığı anda gözaltına alınacak. Bu kişiler 'risk teşkil etmek' ve 'salgın hastalık yaymak'la suçlanacak.

Türkiye'de 356 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında en sert önlem alındı. Bu kapsamda koronavirüs ile mücadelede evinde 14 günlük karantina uygulamasına uymayan, karantina altına alındığı yurttan veya tedavi amaçlı götürüldüğü hastaneden kaçan kişiler hakkında arama kararı çıkarılacak.

'SALGIN HASTALIK YAYMAK'LA SUÇLANACAKLAR

Bu kişiler 'risk teşkil etmek' ve 'salgın hastalık yaymak' la suçlanacak. Cumhuriyet savcılığı ile mülki idare amirinin talimatının ardından bu kişiler suçluların bulunduğu ‘aranan-kayıp şahıs’ listesine eklenecek. Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgularında da haklarında ‘aranıyor’ kaydı çıkacak.

ÜMRANİYE'DE BİR KİŞİ HAKKINDA ARAMA KARARI ÇIKARILDI

Bu kapsamda ilk olarak İstanbul Ümraniye’de yaşayan bir kişi hakkında arama kararı çıkarıldı. Bu kişinin arama kaydında suçlama olarak ‘salgın hastalık yaymak’, durumu ‘aranıyor’ şeklinde belirtildi.

BİLİM KURULU TOPLANACAK

Öte yandan bugün Bilim Kurulu toplantısı yapılacak. Yeni önlemlerin ve kararların alınması beklenen toplantı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklama yapacak. Kulislerden edinilen bilgiye göre 18 yaşından küçüklerin sokağa çıkması yasaklanabilir.

ELEKTRİK VE DOĞAL GAZ İÇİN SAYAÇ OKUMA OLMAYACAK

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle elektrik ve doğal gaz faturaları için yeni bir karar aldı. Buna göre, 3 ay süreyle elektrik ve doğal gaz faturaları için sayaç okuma yapılmayacak; abonelere geçmiş tüketim ortalamalarına göre fatura gönderilecek.

ARAÇ MUAYENE SÜRELERİ ERTELENDİ

Araç muayene süreliri 3 ay ertelendi. Koronavirüs nedeniyle muayene süresi gelen ve yaptıramayanlar için üç aylık süre tanındı.Üç aylık sürenin sonunda 45 gün içinde araç muayenesinin yaptırılması şartı getirildi. Bu süre gerektiği takdirde Bakanlıkça uzatılabilecek.

PTT, YOĞUNLUK YAŞANAN ŞUBELERİ KAPATTI

PTT, koronavirüs yardım ödemeleri nedeniyle yaşanan yoğunluğun sağlık açısından risk oluşturduğunu belirterek, yoğunluk yaşanan şubeleri geçici olarak kapatma kararı aldı.

TÜRKİYE'NİN KORONAVİRÜS TABLOSUNDA SON DURUM

Türkiye'de son 24 saatte 79 kişi yaşamını yitirdi. Bu sayıyla birlikte koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 356'ya yükselmiş oldu. Vaka sayısı ise 2 bin 456 kişi kişi artarak 18 bin 135'e yükseldi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN