Son dakika...YSK’dan flaş kongre kararı

Son dakika...YSK’dan flaş kongre kararı

Son dakika... YSK, koronavirüs tedbirleri kapsamında siyasi partilerin kurultay, il ve ilçe kongrelerinin ertelenmesine ilişkin kararını kaldırdı. Bugünden itibaren siyasi partiler kongrelerini yapabilecek. 

Yüksek Seçim Kurulu (YSK),Mart ayında aldığı kararla siyasi partilerin kurultay, il ve ilçe kongrelerinin koronavirüs tedbirleri kapsamında bir süre ertelenmesine karar vermişti.

Normalleşme sürecinin başlamasının ardından bazı siyasi partiler il ve ilçe kongreleri gerçekleştirmek için YSK’ya başvurdu.

Muharrem Akkaya Başkanlığında toplanan YSK, siyasi partilerin talebi üzerine erteleme kararını kaldırdı. Bu kararla birlikte bugünden itibaren siyasi partilerin, kurultay, il ve ilçe kongrelerini yapmalarının önünde herhangi bir engel kalmadı.

Eskişehir Tepebaşı İlçe Seçim Kurulu, Kovid-19 salgını sonrası normalleşme süreci çerçevesinde siyasi parti kongreleri ile oda ve sendika seçimlerinin yapılıp yapılmayacağına ilişkin Kuruldan görüş sordu. YSK, siyasi parti kongreleri ile oda ve sendika seçimlerinin yapılabileceğine hükmetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN