Son depremler: Çanakkale'de 4.3 büyüklüğünde deprem

Son depremler: Çanakkale'de 4.3 büyüklüğünde deprem

Son depremler: Çanakklale'nin Çan ilçesinde deprem meydana geldi. Alınan bilgilere göre, sabaha karşı saat 05.04'te 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Çanakkale'deki depremin detaylarını ve son depremler listesini haberimizden görebilirsiniz.

Son depremler nerede oldu? Çanakkale'nin Çan ilçesinde bugün sabaha karşı Richter ölçeğine göre 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Çan'ın yanı sıra kent merkezi ve çevre ilçelerde hissedildi.

MANİSA'DA 28 OCAK'TA MEYDANA GELEN DEPREM İÇİN TIKLAYINIZ

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı'nın merkez üssünü Çanakkale'nin Çan ilçesi olarak saptadığı deprem, saat 05.04'te meydana geldi. Yerin 6.97 kilometre derinliğinde olan deprem, çevre ilçeler ve kent merkezinde de hissedildi. Depremde can ve mal kaybı yaşanmadı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin merkez üssünü ilçenin Tepeköy köyü, büyüklüğünü ise 4.2 olarak açıkladı.

SON DEPREMLER

DEPREMLER NASIL OLUŞUR?

Depremler yüksek olasılık ile yer yüzünün 12 km kadar altında bulunan elastik kısımda meydana gelirler.Daha aşağılarda sıcaklık 400 dereceden daha fazla olduğundan dolayı bu bölgelerde herhangi bir hareketlilik ve sarsıntı oluşmaz.Elastik kısımda her sene bir kaç cm kayma meydana gelir.Ancak bu kaymalar ve oluşan enerji birikimleri zamanla çok fazla yoğun bir hal alır ve büyük kaymalara neden olur.Bu kaymalar da bize şiddeti değişken depremler olarak yansır.

Depremler yer kabuğundaki fay olarak isimlendirilen kırıklıklarda meydana gelir.Faylar kırılgan olan kayaların yüksek basınç ve gerilime maruz kalması sonucu kırılmaya uğrayan kırılgan yapılardır.Bu gerilmeler yeryüzünün her yerinde olabilir.Bu gerilmeler sonucu biriken enerji aniden boşalır ve çok büyük bir enerji ortay çıkar.Bu enerjinin çevresindeki kayalıklardaki yarattığı titreşimler depremleri meydana getirir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN