Sonraki iPhone’lar için Samsung ile görüşülüyor!

Sonraki iPhone’lar için Samsung ile görüşülüyor!

Apple’ın sonraki nesil iPhone modellerindeki depolama ünitelerini Samsung’tan tedarik etmeyi planladığı açıklandı. Görüşmelerin başladığı kaydedildi. İşte detaylar.

Apple’ın sonraki nesil iPhone modellerinde depolama kapasitesini artırma planları doğrultusunda Samsung ile görüştüğü açıklandı. Flash bellek tedariği için Samsung’un kapısını çalan Apple’ın böylelikle Toshiba, SK Hynix ve SanDisk tarafından sağlanan depolama ünitelerinin ardından tedarikçi sayısını artırmayı hedeflediği görülüyor.

Apple, halihazırdaki iPhone 6 ve 6 Plus modellerinde 16, 64 ve 128 GB depolama kapasiteleri sunuyor. Şirketin 128 GB’lık maksimum depolama kapasitesini daha da artırmak için adımlar attığı görülüyor. Tahminlere göre ise Apple, 16 GB’lık modelini, giriş seviyesi model olarak sunmak yerine 32 GB’tan başlayan depolama seçenekleri ile tüketicilerin karşısına çıkacak. Elbette bu bir tahmin.

15-06/30/a9.jpgHem işlemci hem de…

Apple ile Samsung, geçmişte de flash depolama için birlikte çalışmışlardı. Samsung, Apple için ürün tedariği gerçekleştiriyordu. Ancak bu iş birliği muhtemelen artan fiyatlar nedeniyle sonlandırılmıştı. Öte yandan Samsung, Apple için A9 çipleri de üretiyor. Bu durumda önümüzdeki süreçte Güney Koreli şirket, iPhone’lar için hem çip hem de depolama ünitesi üretmeye başlayabilir.  

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN