Challenge Accepted akımı nedir? Kadınlar neden siyah beyaz fotoğraf paylaşıyor?

Challenge Accepted akımı nedir? Kadınlar neden siyah beyaz fotoğraf paylaşıyor?

Instagram, Twitter, Facebook'ta kadınların #ChallengeAccepted etiketiyle siyah beyaz fotoğraf paylaşmalarının nedeni merak ediliyor. Yeni bir sosyal medya akımı olan Challenge Accepted akımı, kadınlara yönelik şiddete ve İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılmaması ve uygulanmasında hassasiyet gösterilmesine yönelik dikkat çekmeyi amaçlıyor. İşte, 'kadınlar siyah beyaz fotoğraf paylaştığı Challenge Accepted akımı ile ilgili bilgiler'...

Instagram, Twitter, Facebook'ta kadınların siyah beyaz fotoğraflarına #ChallengeAccepted yazarak arkadaşlarını etiketleyerek yaptıkları paylaşımlar dikkat çekiyor. Sosyal medya gündemini meşgul eden Challenge Accepted akımı, aile içi şiddetin önlenmesi için imzalanan İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılacağının sinyallerinin verilmesine karşı olarak tek ses olmayı amaçlıyor. Hatırlanacağı üzere 27 yaşındaki Pınar Gültekin'in vahşice öldürülmesi kamuoyunda infial uyandırmıştı.

CHALLENGE ACCEPTED AKIMI NEDİR?

Kadın cinayetlerinde artış yaşanan son günlerde, sosyal paylaşım sitesi Instagram'da bazı kadın kullanıcılar siyah beyaz fotoğraflarını paylaşmaya başladı. Açıklama kısmına ise #ChallengeAccepted yazarak siyah beyaz fotoğraf paylaşmasını istedikleri arkadaşlarını etiketlediler. Bu şekilde hızla yayılan siyah beyaz fotoğrafların paylaşılması, #ChallengeAccepted akımına dönüştü. Instagram'ın ardından Twitter ve Facebook'ta da siyah beyaz fotoğraflarını paylaşan kadınlar, erkeklerin kadınları öldürmesne karşı dikkat çekmek ve İstanbul Sözleşmesi'nin iptal edilmemesini istiyorlar.

CHALLENGE ACCEPTED NE DEMEK?

Kısa sürede on binlerce kadın tarafından sosyal paylaşım sitelerinde paylaşılan siyah beyaz fotoğrafların altına #ChallengeAccepted yazılması dikkat çekti. İngilizce olan 'Challenge Accepted', Türkçe 'Meydan okuma kabul edildi' anlamına gelmektedir. Kadına yönelik erkek şiddetine dikkat çekmek isteyen kadınlar, siyah beyaz fotoğraflarını paylaştıktan sonra kendisine katılmasını istediği arkadaşına #ChallengeAccepted yazarak, "Sana meydan okuyorum, sen de bana katıl" demek istemektedir. Etiketlenen kişi de hem siyah beyaz fotoğrafını paylaşıyor, hem de başka kadın arkadaşlarını etiketleyerek zincirleme olarak akıma katılmaktadır.

KADINLAR NEDEN SİYAH BEYAZ FOTOĞRAF PAYLAŞIYOR?

Yaşanan kadın cinayetlerinin ardından katledilen kadınların siyah beyaz fotoğraflarının sosyal medyada ve internet medyasında paylaşılmasından yola çıkan kadınlar, erkekler tarafından öldürülmek istemediklerini dile getirerek siyah beyaz fotoğraflarını paylaşmaya başladı. #ChallengeAccepted akımı kadınlara yönelik şiddete dikkat çekmeyi amaçlıyor.

Öte yandan AK Parti hükümetinin İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılacağının sinyalini vermesine karşı olarak tek ses olmayı hedefleyen #ChallengeAccepted akımına katılan kadınlar, aile içi şiddet vakalarında İstanbul Sözleşmesi'nin hassasiyetle uygulanmasını talep ediyor.

ÜNLÜLER DE SİYAH BEYAZ FOTOĞRAFLARINI PAYLAŞTI

Pek çok ünlü ismin de destek verdiği akımda kadınlar şiddet, taciz ve eşitsizliğe karşı tepkilerini gösteriyor. Akıma katılan kadınlar, sosyal medyada siyah beyaz bir fotoğrafını paylaşarak, aralarında #SisterHood, #WomenemPowerment, #WomenSupportingWomen da bulunan etiketleri dayanışma mesajları paylaşıyor.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ NEDİR?

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN