Sosyal yardım parası başvuru ve sorgulama ekranı | 1000 TL yardım parası ne zaman yatacak

Sosyal yardım parası başvuru ve sorgulama ekranı | 1000 TL yardım parası ne zaman yatacak

Koronavirüsten olumsuz etkilenen ihtiyaç sahibi vatandaşlara 1000 TL’lik sosyal yardım ödemesi yapılacak. Peki 1000 TL yardım parası ne zaman yatacak? İşte sosyal yardım parası başvuru ve sorgulama ekranı

Yaklaşık 2 milyon hanenin faydalanacağı 1000 TL’lik sosyal yardım ödeneklerinin ne zaman yatırılacağına dair açıklamanın ardından sosyal yardım parası başvuru ve sorgulama ekranında yoğunluk yaşandı. İşte detaylar…

1000 TL YARDIM PARASI NASIL ALINIR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde, "ihtiyaç sahibi ailelere yapılacak nakdi yardımlar için ilave 2 milyar liralık kaynak aktarımı” yapılacağından bahsetmişti. Konuya dair detaylar ise, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’tan geldi.

Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı’ndan sonra yazılı bir açıklama yapan Bakan Selçuk, 1000 TL’lik yardım parasının otomatik olarak vatandaşların hesabına yatacağını duyurdu.

YARDIM PARASI NE ZAMAN YATACAK?

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre sosyal yardım paralarının ay sonunda yatırılması bekleniyor.

KİMLER YARDIM PARASI ALABİLİR?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yardım parası alabilecek vatandaşlar ile ilgili, düzenli olarak bakanlıktan sosyal yardım alan ve sayıları 2 milyonu bulan ihtiyaç sahiplerinin tümünün 1000 TL’lik para yardımından faydalanacağını duyurdu.

Bakan Selçuk’un açıklamasına göre, ihtiyaç sahipleri bu yardımdan faydalanmak için ekstra bir başvuru yapmaları gerekmiyor. Yardım ödenekleri ihtiyaç sahiplerinin hesabına otomatik olarak yatacak.

Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı bir hizmettir. Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınları İstihdam Başvuru Sorgulama, Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınları Ücretsiz Seyahat Kartı Başvuru Sorgulama Sosyal Hizmetler Kanunu Kapsamında İşe Yerleştirme Tercih İşlemleri, Gelir Testi Sonucu Sorgulama gibi

Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama işlemi e-Devlet sistemi üzerinden yapılır.

SOSYAL YARDIM PARASI BAŞVURU VE SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN