Soylu: Adil Öksüz'ün nerede olduğunu biliyoruz

Soylu: Adil Öksüz'ün nerede olduğunu biliyoruz

FETÖ'nün sözde TSK imamı Adil Öksüz ile ilgili konuşan İçişleri Bakanı Soylu "Adil Öksüz'ün nerede olduğunu biliyoruz. Ama bizde kalsın. Nasıl PKK'ya, DHKP-C'ye biz izleme yapıyorsak aynısını FETÖ'ye de yapıyoruz. Ankesör ve büfe soruşturmalarında yüzde 40 etkin pişmanlık oldu" dedi. Yeni tespit edilen 5 bin 149 Bylock kullanıcısının bin 387'sinin kamuda çalıştığına ilişkin Soylu "Matruşka gibi, açıyorsunuz, bir daha açıyorsunuz, her birinin içerisinden birtakım sonuçlar üretiyorsunuz" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, FETÖ'nün 'TSK imamı Adil Öksüz'ün nerede olduğunu bildiklerini söyledi.

"ADİL ÖKSÜZ'ÜN NEREDE OLDUĞUNU BİLİYORUZ"

Canlı yayında gündeme ilişkin soruları cevaplayan Bakan Soylu, Öksüz ile ilgili "Adil Öksüz'ün nerede olduğunu biliyoruz. Ama bizde kalsın. Nasıl PKK'ya, DHKP-C'ye biz izleme yapıyorsak aynısını FETÖ'ye de yapıyoruz. Ankesör ve büfe soruşturmalarında yüzde 40 etkin pişmanlık oldu" açıklaması yaptı.

Yeni tespit edilen 5 bin 149 Bylock kullanıcısının bin 387'sinin kamuda çalıştığına ilişkin Soylu "Matruşka gibi, açıyorsunuz, bir daha açıyorsunuz, her birinin içerisinden birtakım sonuçlar üretiyorsunuz" dedi.

"BU BİR ZİHNİN HASTALIKLI HALİ"

Soylu "Kılıçdaroğlu'nun peşine adam taktınız mı? Devlet imkanlarını kullanarak CHP'de bir açık arama gibi bir tutumunuz var mı?" sorusuna da şu cevabı verdi:

"Bu bir zihnin hastalıklı hali. Birilerinin peşine adam takıldıysa devlette bunu bilmemek mümkün değildir. Deli saçması bir konu bu. Devlet beni izliyor diyor, peki izledi de ne oldu? Ne yapacaktınız da devlet bunu engelledi? Siyaset açık bir alandır. Kendine gelen haberleri doğru sayarak, bir süreç oluşturmak isteyebilir. Bunu daha çok marjinal partiler yapardı geçmişte. Bunu konuşmaya bile gerek yoktur, marazi bir haldir, yok hükmündedir"

İzmir'de bir Alevi vatandaşın evinin duvarına yazı yazılmasına ilişkin soruya ise Soylu "Türkiye'nin kritik karar alma zamanlarında bu işi harekete geçirmeye çalışırlar. Bunlar eski alışkanlıklardır. Benim içişleri bakanlığım döneminde bu işler bir elin parmakları kadar oldu ve bu işleri yapanların İzmir hariç hepsi bulundu. Kimler olduğu da belli. Bir kısmı kendi aralarındaki tartışmadan kaynaklı, bir kısmı provokasyon, bir kısmı hakikaten çocuklar. Bursa'dakini 9-10 yaşındaki çocuklar yapmıştı. Aleviler bu konuda çok sağduyulu davrandılar." cevabını verdi.

ADİL ÖKSÜZ 3 YILDIR ARANIYOR

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Akıncı Üssü'nde gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan darbe girişiminin kilit ismi firari Adil Öksüz, yaklaşık 3 yıldır her yerde aranıyor.

16 Temmuz sabahı Ankara'daki Akıncı Üssü yakınlarında yakalanan Adil Öksüz, 18 Temmuz'da getirildiği Sincan Batı Adliyesi'nde hakim Köksal Çelik tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturmayı yürüten savcı Mehmet Yılmaz'ın karara itirazını da Asliye Ceza Hakimi Çetin Sönmez 'delil yetersizliği'nden reddetti. Öksüz, 21 dakika kaldığı Sincan'daki adliyeden çıkarak kayıplara karıştı.

Bakan Soylu'nun açıklamalarından satır başları şöyle: 

"Ortada somut bir şey var, yani araba plakaları var, sahte araba plakaları var." diyen Soylu, "Sayın Cumhurbaşkanı'na bir CHP'linin ziyaretinden bahsediliyor. İsmin kim olduğu çok yakın bir zamanda ortaya çıktı yani kimin iddia edildiği çok yakın bir zamanda ortaya çıktı. Partinin genel başkanı da 'Evet, ben bu konuyu biliyorum ve bundan haberdarım.' diyor. Bilinen, çok açık ve net, olay çok somut ve ortada.

Eğer demokratik siyaseti ve bunun alanını daraltmak için birilerinin peşine adam takılacaksa ve birilerinin peşine adam takılıyorsa devlette bunu bilmemek mümkün değildir. Böyle bir şey olabilir mi? Bu bir deli saçması bir şey. İmkan olsa bunu yapmak ayrı bir hastalıktır zaten. 'Devlet beni izliyor, takip ediyor.' diyor. Peki izledi de ne oldu? Hangi hamleyi yapacaktınız da devlet bunu izleyerek ön aldı? Siz hangi adımı atacaktınız da bunu bildiği zaman devlet bu adımınızı bozdu? Bunları konuşmaktan da edep ediyorum, utanıyorum da. Siyasi alan, demokratik alan daraltılır mı? Siyaset açık bir alandır.

"BAKIYORUZ Kİ KAPAĞI YENİ AÇILACAK ÇEMBER VAR"

15 Temmuz gecesi bu ihanetin içinde olanlar var, bunlar bir dava konusu olarak kimisi bağlandı, kimisi devam ediyor. Fakat bunların itirafları var. Bir de Bylock meselesi var. Bu da örgütün iletişim mekanizması ve bu da iyi sökülmüştür. Bunun içinden sökülenlerden elde edilen ifadeler ve itiraflar var. Ayrıca hepimizin bildiği sınav soruşturmaları var. Örgütün finansal yapılanması var. Örgütün mahrem yapılanması var. Bütün bunlarla birlikte ankesörlü, ardışık aramalar var. Bütün bunların içerisinde elbette ulaştığımız alanlar var. Bu alanlarda bakıyoruz ki kapağı yeni açılacak bir çember var. Bylockları taradıktan sonra elinizde henüz çözemediğiniz 5 binlik, 10 binlik, 15 binlik, 20 binlik, 25 binlik bir hat daha var. Bu sefer onun üzerine gitmeye başlıyorsunuz ve onu çözüyorsunuz. Bylock 3,5-4 yıl önce tespit edildi. O zamandan bu zamana bizim kabiliyetlerimiz de gelişti. Yeni tespit ettiklerimizi eski soruşturmalara ilave edip devam ediyoruz.

"YÜZDE 42'Sİ ETKİN PİŞMANLIKTAN YARARLANDI"

Biz bunların nerede ne olduğunu, nasıl, ne noktada olduğunu avucumuzun içi gibi biliyoruz. Nereden kazanıyorlar, nasıl gerçekleştiriyorlar, avucumuzun içi gibi biliyoruz. Peki biz biliyoruz da Amerika bilmiyor mu? Amerika onların hukuka, kanuna uygun olmayan, kanunsuz meselelerini bilmiyor mu? Almanya ve Avrupa'da da bizim aradığımız ve Türkiye'de darbeye karışan, direkt darbenin muhatabı olan kişileri muhafaza ediyorlar mı, etmiyorlar mı? Ediyorlar.

Bir kriminal terör örgütüne nasıl bir izleme yapıyorsak, FETÖ'ye de böyle bir izleme yapıyoruz. Hareket kabiliyetlerini takip edebilme fırsatına sahibiz. Muhakkak onlar birtakım ataklar yapacaklar, yapmak isteyecekler biz de peşlerindeyiz. Onun için peşlerinde olduğumuzdan da sonuç alıyoruz. Ankesör ve büfe soruşturmalarında 15-16 binin üzerine kadar ulaştık şu anda ama yüzde 42'si etkin pişmanlıktan istifade etti ve itiraf etti. Yakaladığımız ve adaletin önüne çıkardığımız 10 kişiden 4'ü 'Evet haklısınız. Biz bu işi yaptık. Biz bu sistemi de kullandık.'"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN