Soylu: Eşyasını alamayana 30 bin lira yardım gönderilecek

Soylu: Eşyasını alamayana 30 bin lira yardım gönderilecek

Elazığ ve Malatya'yı vuran 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından yaralar sarılırken, bölgede çalışmalarını sürdüren İçişleri Bakanı Soylu "İlk yıkılan 58 binanın acil kira yardımı bugün orada oturan kişilerin hesaplarına gönderilecek" açıklaması yaptı. Bakan Soylu "Eşyasını alamayanlara 30 bin liralık yardım gönderilecek" dedi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum da "Elazığ Yemişlik'te toplam 10 bin konutluk yeni bir uydu kent inşasını gerçekleştireceğiz. Sürsürü Mahallesi'nde 10 bin 242 metrekarelik alanda 10 blokta toplam 200 daire yapacağız" diye konuştu.

Elazığ ve Malatya'yı vuran 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından yaralar sarılırken, bölgede çalışmalarını sürdüren İçişleri Bakanı Soylu "İlk yıkılan 58 binanın acil kira yardımı bugün orada oturan kişilerin hesaplarına gönderilecek" açıklaması yaptı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Elazığ Valiliği'nde basın toplantısı düzenledi. Soylu "Elazığ'a ısıtıcı, battaniye ve koli ile gıda göndermek isteyen varsa başımızın üzerinedir. Onun dışında biz her şeyi karşılıyoruz" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum da "Elazığ Yemişlik'te toplam 10 bin konutluk yeni bir uydu kent inşasını gerçekleştireceğiz. Sürsürü Mahallesi'nde 10 bin 242 metrekarelik alanda 10 blokta toplam 200 daire yapacağız" diye konuştu.

Soylu'nun konuşmasından satır başları:

"Köyler dahil her yere ulaşıldı tüm çadır ihtiyaçları karşılandı. Havada 3 İHA 1 helikopter sürekli keşiflerine devam etmektedir. Kira yardımları konusunda ilk yıkılan 58 binanın acil kira yardımı bugün orada oturan kişilerin hesaplarına gönderilecek. Bina yıkımları devam edecek. Yıkıldıktan sonraki günün ertesi sabahı hesaplarına bu paralar gönderilmiş olacak. Yıkım için söylüyorum diğerlerine müracaat üzerine gerçekleştirilecek. Hasarlı evlerden eşyasını alamayanlara 30 bin lira yardım verilecek. Elazığ'ın içinde şimdiye kadar 10 bin çadır kurduk.

"ESKİ EŞYA GÖNDERİLMEMESİNİ RİCA EDİYORUZ"

Isıtıcı, battaniye ve koli ile gıda göndermek isteyen varsa başımızın üzerinedir. Onun dışında biz her şeyi karşılıyoruz. Eski eşya gönderilmemesini rica ediyoruz. Şu ana kadar devletimiz tarafından 24 milyon nakdi yardım gelmişti. Dün Cumhurbaşkanımızdan 10'ar milyon lira daha talimat geldi. Toplam 44 milyon oldu. 30 bin ton kömür yardımı var. Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğümüz, Suriyeli kardeşimiz Mahmud ve ailesinin vatandaşlık işlemlerine başladı. Şu ana kadar 25 bin çadır sevk edildi. Bunların 15-16 bini kuruldu. Arama kurtarma timlerine çok teşekkür ediyoruz. Riskli bir mesele gerçekleştirdiler. Umut oldular. Depremde hayvanları telef olanlar için getirilen hayvanların dağıtımına jandarma tarafından bugün başlanacak.

Bakan Koca'nın açıklamalarının satır başları:

Bugün depremin 4. günündeyiz. 41 vatandaşımızı kaybettiğimiz afette 1607 kişi hastanelere başvurdu çoğu taburcu edildi. Hastanelerde takibini yaptığımız 70 yaralı söz konusu, 9'unu yoğun bakım şartlarında takip ediyoruz. Durumu kritik olan yok. Yüsra bebek, annesi ve Azize'nin genel durumunun iyi olduğunu söylemek istiyorum. Sahra mobil hastanelerini oluşturmaya başladık dün itibariyle 7 tane merkezimizi açmış olduk. Bu merkezlerde 24 saat uzman ekibin de olduğu acil ikinci basamak hizmetlerin verilebildiği merkezler olarak planlandı.

Bakan Kurum'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Arama kurtarma faaliyetlerimiz sona erdi. Hayatını tehlikeye atarak çalışan tüm ekiplerimize şükranlarımızı sunuyorum. 1000 kişilik ekiple hasar tespit çalışmalarını sürdürüyoruz. Dün itibariyle yıkım çalışmalarına başladık. İçinden eşya alabileceklerimiz var alamayacak durumda olan binalarımız var.

"SÜRSÜRÜ'YE 200 DAİRE YAPACAĞIZ"

Elazığ merkez, Sivrice ve Maden'de 428, Malatya Battalgazi, Doğanyol, Kale, Pötürge ve Yeşilyurt'ta 2 bin 424 ağır hasarlı binamız var. İki enkazımızın olduğu birincisi Sürsürü Mahallesi. Burada 10 bin 242 metrekarelik alanda 10 blokta toplam 200 daire yapacağız. Elazığ'da 58, Malatya'da 315 yıkık bina tespit edildi. Mustafa Paşa'da 300 konut projelendiriyoruz. Elazığ Yemişlik'te toplam 10 bin konutluk yeni bir uydu kent inşasını gerçekleştireceğiz. Yıkılan köylerde tarımköy uygulaması yapılacak. Yapılacak konutlar yıl sonuna kadar vatandaşlara teslim edilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN