Soylu: YPG'lilerin bıraktığı 236 DEAŞ'lıyı teslim aldık

Soylu: YPG'lilerin bıraktığı 236 DEAŞ'lıyı teslim aldık

DEAŞ'a karşı en büyük mücadeleyi Türkiye'nin verdiği belirten İçişleri Bakanı Soylu, YPG'li teröristlerin serbest bıraktığı DAEŞ'lılar hakkında konuştu. Soylu "195'di dünkü rakam. Şimdi yine bu sabah itibarıyla 41 kişi daha teslim alınıyor. Yine aynı yöntemle birlikte sağlanacaktır" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çankaya'daki Muhtarlar Konfederasyonu Genel Merkezi'nin açılışını yaptı. Burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Soylu, Barış Pınarı Harekatı kapsamında yakalanan DEAŞ'lılarla ilgili yol haritasının sorulması üzerine bu konudaki çalışmaların daha önce de gerçekleştiğini belirtti.

"TÜRK OLANLAR, ADLİ MAKAMLARA TESLİM EDİLECEK"

Soylu, şunları kaydetti: "Biliyorsunuz oradaki hapishanelerden PYD tarafından serbest bırakılanların bir bölümü kadın ve çocuk. Ve bunların Türk olanları, kadınlar ve erkekler tarafımızca adli makamlara teslim edilecekler. Oradan gereği yerine getirilecek. Çocuklar da elbette yine kanunlarımız gereği, korunmasını temin edebilmek için ilgili kurumlara nakledilecek."

Türkiye Cumhuriyeti uyruğunda olmayanlar için izlenecek süreci de anlatan Bakan Soylu, şunları söyledi: 

"Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanlar, Türkiye sınırları içerisinde değil, güvenli bölge olarak nitelendirdiğimiz bölgelerde, daha önce DEAŞ'ın, PYD'nin elinde olup, PKK'nın o baskısında olup bizim terörden arındırdığımız, bugün yerel meclislerin yönettiği Afrin, Cerablus, Azez, Mare, El Bab, buralardaki adli makamlara, biraz önce Türkiye'deki hangi şartları ifade etmişsem aynı şartlar çerçevesinde teslim edilecek. Adli makamlar bunun gereğini oradaki güvenlikli bulunan yerlerde, buna cezaevi diyebilirsiniz, gereğini yerine getireceklerdir."

"BU SABAH 41 DAEŞ'Lİ DAHA TESLİM OLDU"

Soylu, teslim alınan DEAŞ'lılara ilişkin güncel rakamları da aktararak sözlerini şöyle sürdürdü:

"195'di dünkü rakam. Şimdi yine bu sabah itibarıyla 41 kişi daha teslim alınıyor. Yine aynı yöntemle birlikte sağlanacaktır. DEAŞ'a karşı en büyük mücadeleyi bizim ülkemiz vermiştir. Bunu defaatle söyledim, bir kez daha söylemek istiyorum. Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde 3 binin üzerinde DEAŞ'lı etkisiz hale getirilmiştir. Biz burada bir gölge mücadele yapmadık. Göğüs göğüse mücadele yaptık ve DEAŞ'ı orada tasfiye ettik. Dünyada hiçbir devlet DEAŞ ile göğüs göğüse bir mücadele yapmamıştır."

"BUGÜN HER BİRİ KAHRAMAN KESİLİYOR"

DEAŞ'le mücadele konusunda Avrupa'yı eleştiren Soylu, "Avrupa'da laf üretenler, DEAŞ'ın korkusundan, 'Acaba yarın ne olacak' endişesinden evlerinden çıkamamıştır. Bunu çok net biliyoruz. 'Aman biz bir şey yapmayalım, bizim ülkemize bir şey olmasın' korkusunu nasıl yaşadıklarını da biliyoruz. Bugün her biri kahraman kesiliyor ve Türkiye'nin yaptığı terörle mücadeleyi maalesef başka bir noktaya taşımaya çalışıyorlar. Bütün bunların sonucunda, bütün bu bölgenin istikrarsızlaştırılmasının sonucunda tabii ki çok büyük göç dalgaları başlıyor doğal olarak. Türkiye hem terörle hem istikrarsızlaşmanın sonucu oluşan bu göç dalgalarıyla mücadelesine aynı şekilde devam edecektir." ifadelerini kullandı.

 

Soylu, ABD ile varılan mutabakat çerçevesinde güvenli bölgeden çekilmenin olmaması halinde Türkiye'nin tavrının ne olacağı sorusuna, "Bunu dün Sayın Cumhurbaşkanımız çok net şekilde ifade etti." karşılığını verdi.

CHP'nin ABD ile yapılan anlaşmayı yetersiz bulduğu hatırlatması üzerine Soylu, "Yeterli görseydi şaşardık zaten." dedi.

ANKARA/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN