Sözleşmeli er alımı ne zaman yapılacak? Kara Kuvvetleri Komutanlığı personel alımı ertelendi!

Sözleşmeli er alımı ne zaman yapılacak? Kara Kuvvetleri Komutanlığı personel alımı ertelendi!

Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ihtiyaçlar doğrultusunda sözleşmeli alınacak erler için başvuru yapan adayların ikinci seçim aşamaları, corona virüs (koronavirüs) salgını nedeniyle ertelendi. Vatandaşlar, sözleşmeli er alımı hakkındaki araştırma yapıyor. Peki, Milli Savunma Bakanlığı sözleşmeli er alımı ne zaman? Kara Kuvvetleri Komutanlığı ne zaman personel alacak? Detaylar haberimizde...

Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) 2020 yılı sözleşmeli er temin faaliyetleri, ölümcül corona virüsle (koronavirüs) mücadele kapsamında ertelendi. Bu gelişmenin ardından, KKK'da sözleşmeli er olarak istihdam edilmek isteyen binlerce vatandaşın, alımlar için sürecin yeniden ne zaman başlayacağı konusundaki araştırmaları hız kazandı. Peki, "Milli Savunma Bakanlığı sözleşmeli er alımı ne zaman?", "Kara Kuvvetleri Komutanlığı ne zaman personel alacak?" Detayları KARAR.com okurları için derledik...

SÖZLEŞMELİ ER ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Savunma Bakanlığı'nın (MSB) Twitter hesabından yapılan paylaşıma göre, sözleşmeli erlik için başvuruda bulunan adayların ikinci seçim aşamaları ileri bir tarihte yapılacak. Paylaşımda şu ifadelere yer verildi: "2020 Yılı K.K.K.lığı Sözleşmeli Er Temin faaliyetleri; başvuru yapan adayların ikinci seçim aşamaları COVID-19 ile mücadele kapsamında ileri bir tarihe ertelenmiştir. İkinci seçim aşamalarının icra edileceği tarihler, faaliyetlerin başlangıcının 15 gün öncesinden duyurulacaktır."

Seçim aşamalarının icra edileceği tarihler, faaliyetlerin başlangıcından 15 gün önce duyurulacak. Konuyla ilgili MSB başta olmak üzere resmi kurumların açıklamalarını sitemizden takip edebilirsiniz.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU

Kara, Deniz, Hava Kuvvetleri Komutanlıkları sözleşmeli er temini için zaman zaman duyuruya çıkıyorlar. Başvuruların ardından sözleşmeli er adayları diğer seçim aşaması faaliyetleri için davet ediliyorlar.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı 2019 Yılı Sözleşmeli Er Teminleri Sonucunda Kontenjan Dışında Kalan Adayların Kara Kuvvetleri Komutanlığına Kayıt İşlemleri Duyurusu için buraya tıklayınız.

MSB Deniz Kuvvetleri Komutanlığı 2019 Yılı Sözleşmeli Er Temini Kesin Kayıt / Eğtiim İlanı; Kayıt ve ön sözleşme işlemleri 16-20 Mart 2020 tarihleri arasında 08:30-16:30 saatleri arasında ilan metninde belirtilen Eğitim Merkezinde yapılacaktır. Kayıt işleminin belirtilen tarihler arasında yapmanız gerekiyor.

Sonucunuzu öğrenmek için buraya tıklayın.

Kayıt ve ön sözleşme işlemleri için buraya tıklayın.

SÖZLEŞMELİ ER ALIMI HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

* Sözleşmeli erlik için başvurular nasıl yapılmaktadır?
Sözleşmeli er temini kapsamında başvurular sadece her temin döneminde personeltemin.msb.gov.tr genel ağ (internet) adresinde yayımlanan çevrimiçi (online) başvuru formu doldurularak yapılmaktadır. Bunun dışında (posta veya belgegeçer yoluyla CV, dilekçe vb.) başvurular kabul edilmemektedir.

* Sözleşmeli er başvurusunda öğrenim şartı nedir?
En az ilköğretim (ortaokul) mezunu olmak şartı aranmaktadır.

* Sözleşmeli er başvurusunda yaş şartı nedir?
Müracaatın yapıldığı yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle yirmi yaşından gün almış ve yirmi beş yaşını bitirmemiş olmak şartı aranmaktadır.

* Sözleşmeli er başvurusunda askerlik şartı nedir?
-Askerlik hizmetine devam etmek
-Askerlik hizmetini erbaş veya er olarak tamamlamış olmak
-Askerlik hizmetine başlamamış olmak şartı aranmaktadır.

* Askerlik hizmetinin bitiminde teskere bırakarak sözleşmeli er olunabiliyor mu?
Teskere bırakarak askerde kalma şeklinde bir uygulama bulunmamaktadır.

* Sözleşmeli er seçim aşaması sınavları hangi aşamalardan oluşmaktadır?
Sözleşmeli er seçim aşaması sınavları aşağıdaki aşamalardan oluşmaktadır: a. Başvuru evraklarının incelenmesi/Evrak Kontrol, b. Fiziki Değerlendirme (Boy ve Kilo oranlarının kontrolü), c. Fiziki yeterlilik testi (FYT), ç. Mülakat, d. Sağlık raporu/güvenlik soruşturması işlemleri. (Fiziki Değerlendirme (Boy ve Kilo oranlarının kontrolü),fiziki yeterlilik testi ve mülakatta başarılı olan adaylar içindir.)

* Sözleşmeli er adaylarına yazılı sınav yapılmakta mıdır?
Sözleşmeli er adaylarına yazılı sınav yapılmamaktadır.

* Fiziki değerlendirmede nelere bakılmaktadır?
Adayların boy ve vücut ağırlığının istenen standartlarda olup olmadığı, bu konuda görevlendirilen personeller tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliği ve başvuru kılavuzunda belirtilen esaslara uygun olarak kontrol edilmektedir.

* Fiziki yeterlilik testi (FYT) hangi aşamalardan oluşmaktadır ve standartları nelerdir?
Fiziki yeterlilik testi (FYT) mekik koşusu veya 400 metre koşu, mekik ve şınav branşlarından oluşmaktadır. Standartları ise başvuru kılavuzunda belirtilmektedir.

* Mülakatta nelere dikkat edilmektedir?
Mülakat görüşme yoluyla adayın konuşma yeteneği, ses tonu, heyecan durumu, çok yönlü düşünme, davranışlardaki denge, kendine güven gibi unsurlar gözlenerek elde edilen bilgiler değerlendirilmektedir. Mülakatla ilgili diğer hususlar başvuru kılavuzunda belirtilmektedir.

* Sözleşmeli erlikten muvazzaf astsubaylığa geçiş hakkı var mıdır?
Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanunu hükümlerine göre istihdam edilen personelden, kendi kusurları olmaksızın sözleşmesi feshedilenler ile kendi isteği ile sözleşmesini yenilemeyenler veya ayrılanlar ilgili mevzuattaki şartları sağlamak şartıyla, astsubaylığa başvurabilirler. En az üç yıl görev yapmış olanlar müteakip sözleşme süresi içerisinde başvuru yapabilir. Bu durumda olanların, başvurularının kabul edilmesi halinde astsubaylığa nasbedilenlerin sözleşmeleri kendiliğinden son bulur. Başvuruda bulunan sözleşmeli erbaş ve erlere nitelik belgeleri, görev yerleri, hizmet süresi, eğitim durumu, takdir ve ceza durumları dikkate alınarak öncelik verilir.

* Sözleşmeli erler hangi görevleri yaparlar?
Sözleşmeli erbaş ve erler; istihdam edildikleri kadro görevleri ile -11 sayılı TSK İç Hizmet Kanununda erbaş ve erler için belirtilen görevleri yaparlar.

* Sözleşmeli erler akşam mesaiden sonra evlerine gidebilirler mi?
Sözleşmeli erler yükümlü erbaş ve erler gibi kışlada iskân edilirler. Akşam mesaiden sonra evlerine gidemezler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN