SpaceX'in Starship prototipi bir kez daha infilak etti

Mars misyonu için tasarlanan Starship'in 4'üncü denemesi yine başarısız oldu.

Teknoloji kralı Elon Musk'ın kurucusu olduğu, ABD'li uzay ve havacılık şirketi  SpaceX'in Mars'a göndermeyi planladığı yeni nesil uzay aracı Starship, 4. uçuş denemesini gerçekleştirdi. Starship,  4. kez infilak ederek Mars yolculuğunu bir kez daha yarı yolda bıraktı.      

  SpaceX'e ait sosyal medya hesabından fırlatma görüntüleri yayınlanan uzay aracının, sisli bir havada fırlatıldığı dikkat çekti. Uzay aracıyla çıktığı 10 kilometre yükseklikten fırlatma platformuna dönüş için alçalmaya başladığı sırada iletişim kesildi. Yayının sunucusu, kısa süre sonra denemenin başarısız olduğunu anons etti.

4. KEZ İNFİLAK ETTİ

Daha önceki deneme Teksas'ın Meksika eyaleti yakınlarında gerçekleştirilen deneme platformunda yapılmıştı. Fırlatmadan 5 dakika 49 saniye sonra infilak eden SN11 adlı uzay aracından önce SpaceX'in yaptığı 3 uçuş denemesi de başarısızlıkla sonuçlanmıştı.

İNFİLAK NEDENİ BİLİNMİYOR

Uzay şirketinin kurucusu ve CEO'su Teknoloji kralı Elon Musk'ın diğer araçlardan farklı olarak, Mars'a aynı anda onlarca kişi gönderme hayaliyle geliştirdiği dev boyutlu Starship'in neden patladığı henüz bilinmiyor. Böylece Musk'ın çalışmalarından olan, Ay ve Mars’a gelecekte yapılacak yolculuklarda insan ve 100 ton kargo taşımak üzere geliştirilen ağır kaldırma roketinin bir dizi prototipinden biri olan Starship, bir kez daha hayal kırıklığına neden oldu.

'TÜM VERİLERİ KAYBETTİK'

SpaceX mühendisi John Insprucker, roketin uçuş testinin Youtube yayını videosunda, "Araçtaki tüm verileri kaybetmiş görünüyoruz. Ne olduğunu takımdan öğrenmemiz gerekecek." ifadelerini kullandı. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN