20 yıl önce bugün: Koraç Kupası Efes Pilsen'in

20 yıl önce bugün: Koraç Kupası Efes Pilsen'in

O dönemki adıyla Efes Pilsen (Anadolu Efes) 20 yıl önce bugün, Stefanel Milano'yu finalde geçerek Koraç Kupası'nı kazandı ve Türk basketbol tarihinin en büyük başarısına imza attı.

3 Mart 1996'da iki maç üzerinden oynanan Koraç Kupası finalinde, Bogdan Tanjevic yönetimindeki; Dejan Bodiroga, Gregor Fucka, Ferdinando Gentile ve Rolando Blackman gibi yıldızlara sahip olan İtalyan ekibi Stefanel Milano takımı ile karşılaşan Efes Pilsen, finalin ilk maçını İstanbul’da 76-68 kazandıktan sonra ikinci maçta rakibi ile İtalya’da karşılaşıyordu.

13 Mart'ta Efes Pilsen (Anadolu Efes) rakibine 77-70 mağlup olmasına rağmen averaj ile kupaya uzanıyor ve Türkiye’ye takımlar bazında ilk Avrupa Şampiyonluğu’nu getiriyordu.

Koraç Kupası, oynandığı dönemde Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası (sonradan Euroleague adını aldı) ve Kupa Galipleri Kupası'ndan (sonradan Saporta Kupası adını aldı) sonra üçüncü önemli organizasyon olarak biliniyordu.

Kupayı kazanan efsane kadroda Petar Naumoski, Volkan Aydın, Ufuk Sarıca, Conrad McRae, Mirsad Türkcan, Tamer Oyguç ve Murat Evliyaoğlu gibi isimler yer alırken, takımın başantrenörlüğünü ise Türk basketbolunun efsane isimlerinden Aydın Örs üstlenmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN