2022 Ballon d'Or ödülü Karim Benzema'nın

2022 Ballon d'Or ödülü Karim Benzema'nın

Yılın futbolcusuna verilen Altın Top (Ballon d'Or) ödülünü, Real Madrid'in Fransız santrforu Karim Benzema kazandı. Benzema ilk kez bu ödüle ulaştı.

Futbol dünyasının en prestijli ödüllerinden FIFA Ballon d’Or bu akşam sahibini buldu. Real Madrid’in yıldızı Karim Benzema rakiplerini geçerek ödülü kazanan isim oldu. 2021-2022 sezonunda 27 golle LaLiga’da gol krallığı yaşayan Benzema, eflatun-beyazlılarla UEFA Şampiyonlar Ligi, LaLiga, İspanya Süper Kupa ve UEFA Süper Kupa’yı kaldırdı. Geçtiğimiz sezon 46 maçta 44 gole imza atan 34 yaşındaki forvete, Ballon d’Or ödülünü eski hocası Zinedine Zidane takdim etti.

5607390.jpg

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Paris’te düzenlenen gecede diğer ödüller de sahiplerini buldu. Yılın en iyi genç oyuncusuna verilen Kopa Trophy, Barcelona’dan Gavi’nin oldu. Bayern Münih’in Senegalli yıldızı Sadio Mane, ülkesinde yaptığı yardımlardan dolayı Socrates ödülüne layık görüldü. Kadınlarda Alexia Putellas üst üste ikinci kez Ballon d’or ödülünün sahibi oldu. Gecede ‘Yılın en iyi forveti’ne verilen ödül olan Gerd Müller Trophy ise Polonyalı golcü Robert Lewandowski’ye gitti. Real Madrid ile kariyerinin en iyi sezonlarından birini yaşayan Thibaut Courtois, yılın en iyi kalecisi ödülünü (Yachine Trophy) kazandı. Yılın en iyi kulübü ise Manchester City seçildi.

Ballon d’or oylamasında sıralama şöyle oluştu:
2. Sadio Mane
3. Kevin De Bruyne
4. Robert Lewandowski
5. Mohamed Salah
6. Kylian Mbappe
7. Thibaut Courtois
8. Vinicius Junior
9. Luka Modric
10. Erling Haaland
11. Heung-Min Son
12. Riyad Mahrez
13. Sebastien Haller
14. Fabinho
15. Rafael Leao
16. Virgil Van Dijk
17. Luis Diaz
18. Casemiro
19. Dusan Vlahovic
20. Cristiano Ronaldo
21. Harry Kane
22. Trent Alexander-Arnold
23. Phil Foden
24. Bernardo Silva
25. Darwin Nunez
26. Christopher Nkunku
27. Joshua Kimmich
28. Antonio Rüdiger
29. Mike Maignan
30. Joao Cancelo

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN