2022 Dünya Kupası hangi takımlar çeyrek finale yükseldi? Dünya Kupası çeyrek final ne zaman? 2022 Dünya Kupası'nda bir üst tura çıkan takımlar

2022 Dünya Kupası hangi takımlar çeyrek finale yükseldi? Dünya Kupası çeyrek final ne zaman? 2022 Dünya Kupası'nda bir üst tura çıkan takımlar

Dünya Kupası son 16 tur maçlarının son bulmasıyla çeyrek final heyecanı başladı. Futbolseverlerin heyecanla beklediği çeyrek final maçlarının başlayacağı tarih ise merakla araştırılıyor. Peki, 2022 Dünya Kupası çeyrek final maçları hangi tarihlerde oynanacak? İşte 2022 Dünya Kupası çeyrek final maçlarıyla ilgili detaylar...

2022 FİFA Dünya Kupası son 16 tur maçları bitti. Çeyrek finale çıkan takımlar kesinleşirken, maçların başlayacağı tarihler de merak edildi.

5 Aralık tarihinde yapılan son 16 turu mücadelesinde Japonya ile Hırvatistan karşılaşırken, Hırvatistan 1-1 biten maçı penaltılarda alarak çeyrek finale çıkmayı başardı. Brezilya ve G. Kore arasındaki maçın kazananı ise 4-1 skor ile Güney Kore oldu. Güney Kore böylelikle Hırvatistan'la oynayacak takım olarak adını yazdırdı.

6 Aralık tarihinde yapılan mücadelelerde ise Fas ile İspanya karşılaştı. Skorsuz biten maçı Fas penaltılarda kazanarak çeyrek finale çıktı.

 16 turlarının son karşılaşması ise Portekiz ile İsviçre arasındaydı. Karşılaşmada 6-1 üstünlük sağlayan Portekiz finale ismini yazdıran bir başka takım oldu.

İngiltere ise son 16'da karşılaştığı Senegal'i 3-0 yenerek çeyrek finale çıktı ve Fransa'nın rakibi oldu. Fransa'da rakibi Polonya'yı 3-1'lik skorla yenerek çeyrek finale adını yazdırdı.

2022 DÜNYA KUPASI ÇEYREK FİNALDEKİ TAKIMLAR

Hollanda

Arjantin,

Fransa,

İngiltere,

Brezilya

Hırvatistan

Fas

Portekiz

 dünya kupası maç tarihleri

DÜNYA KUPASI YARI FİNAL KARŞILAŞMALARI HANGİ TARİHLERDE?

9-10 Aralık tarihlerinde oynanan çeyrek finalde galip gelen takımlar yarı finale çıkacak. Yarı final maçları ise 13 ve 14 Aralık tarihlerinde yapılacak.

DÜNYA KUPASI ÜÇÜNCÜLÜK MAÇLARI HANGİ TARİHLERDE?

Yarı finalde kaybeden takımlar 17 Aralık tarihinde üçüncülük maçına çıkarak mücadele edecek.

DÜNYA KUPASI FİNALİ HANGİ TARİHTE OYNANACAK?

2022 Katar Dünya Kupası, 18 Aralık tarihinde Lusail Iconik Stadyumu'nda yapılacak final maçıyla son bulacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN