5 bin gün sonra A Milli heyecan

5 bin gün sonra A Milli heyecan

A Milli Futbol Takımı’nda ikinci kez göreve gelen Şenol Güneş, 22 Mart’ta oynanacak Arnavutluk maçında görev alacak. 5 bin 512 gün sonra ay-yıldızlı takımın başında sahaya çıkma heyecanı yaşayacak.

Milli takımda son maçına Şubat 2004’te çıkan Güneş’in, Danimarka ile oynanan dostluk maçında forma şansı verdiği futbolculardan sadece 3’ü faal olarak top koşturuyor. Lucescu ile yollarını ayıran Türkiye Futbol Federasyonu A Milli Takım’ı, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’e emanet etmişti. Güneş ile Haziran 2019 yılından geçerli olmak üzere 4 yıllığına anlaşma yaptığını duyuran TFF, tecrübeli hocayı 2020 Avrupa Futbol Şampiyonu Elemeleri’nde 22 Mart’ta Arnavutluk ve 25 Mart’ta Moldova ile oynanacak maçlar için de göreve çağırdı. Kariyerinde daha önce 2000-2004 yılları arasında Milli Takımı çalıştıran Güneş, 2000 yılında Güney Kore-Japonya ev sahipliğinde düzenlenen 2002 Dünya Kupası’nda, ay-yıldızlı takımla dünya üçüncüsü olmuştu. Milli Takım kariyerinde en son kulübede 18 Şubat 2004 tarihinde Danimarka ile oynanan dostluk maçında oturan Şenol Güneş, 22 Mart’ta göreve başlayacağı Arnavutluk maçıyla tam 5 bin 512 gün sonra aynı heyecanı yaşayacak. Lucescu’nun büyük tartışmalara konu olan oyuncu tercihleri sonrası gözler Şenol Güneş’e çevrildi. Spor Toto Süper Lig’in 25. haftasında Vodafone Park’ta oynanan Atiker Konyaspor maçı sonrası kadro tercihi hakkında açıklamalarda bulunan tecrübeli çalıştırıcı “Bu takım bizim takım diyeceksiniz. Herkesin fikirlerini alacağım. Bu takım iki maçı nasıl kazanır fikir alışverişinde bulanacağız. Kim girer kim girmez bilemiyorum. İki maçı da kazanmak istiyoruz” demişti. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN