850 sporcunun katıldığı fitness şampiyonası sona erdi

850 sporcunun katıldığı fitness şampiyonası sona erdi

Türkiye İsmail Akbal Vücut Geliştirme ve Fitness Şampiyonası sona erdi. Rekor katılım ile 850 sporcunun katıldığı şampiyona 5 gün sürdü.

Bu yıl hayatını kaybeden eski sporcu İsmail Akbal anısına düzenlenen şampiyona sona erdi. 21-25 Eylül 2022 tarihleri arasında düzenlenen Türkiye İsmail Akbal Vücut Geliştirme ve Fitness Şampiyonası ve Dünya Şampiyonası Milli Takım Seçmeleri rekor katılım ile gerçekleşti. 850 sporcunun katıldığı etkinlik İstanbul'un Pendik ilçesinde bulunan Kurtköy Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Organizasyona Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Kürşad Tüzmen'in yanı sıra çok sayıda vatandaş tarafından yoğun ilgi gösterildi. .

Türkiye Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu Başkanı Niyazi Kurt, düzenlenen şampiyona ile ilgili KARAR'a açıklamalarda bulundu. Hem vücut geliştirmede hem de bilek güreşinde yarışmacı katılım sayılarında rekor kırdıklarını söyleyen Kurt, bugün yaptıkları yarışmanın da şuana kadar düzenlenen şampiyonalar içerisinde en çok yarışmacının katıldığı organizasyon olduğunu belirtti.

YARIŞMA ESKİ SPORCU İSMAİL AKBAL'A ADANDI

Kurt, şampiyonada 850 sporcunun yarıştığını ifade ederek, şunları belirtti:

"Dünya Federasyonu'nun sikleti olan Atletik Fizik kategorisi gençlerimiz arasında en çok rağbet gören dal. Bu yarışın bizim için farklı bir anlamı daha var. Yakın tarihte kaybettiğimiz eski milli sporcumuz İsmail Akbal adına düzenledik. Hep beraber bu işi ileriye götürmek istiyoruz. Uluslararası Vücut Geliştirme ve Fitness Federasyonu (IFFB) görüştüğümüz projelerimiz var. Sponsor olarak sıkıntılarımız var. Hardline yerli ürünümüz, bize bu konuda sonsuz destekleri var. Bugüne kadar ne destek istediysek hep yanımızda oldular. Amacımız sektöre hizmet eden tüm kurumları yanımızda görmek"

Yarışmada plaket alan Kemal Taşhan da "İnsanlarda kas gelişimi oldukça hayatlarının daha verimli geçtiğini fark etti. Böylece sadece vücutlarını değil aslında akıllarını da geliştiriyorlar. Bu konuda bilinç arttıkça bütün spor branşlarına ilgi artıyor. Biz de bu ilgiyi en üst seviyeye taşımayı hedefliyoruz, destekliyoruz." dedi.

'VÜCUT GELİŞTİRME BİZİM LOKOMOTİFİMİZ'

Birçok spor branşına destek olduklarını, amaçlarının sportif ortama katılan herkesin bilimsel anlamda bilgiye erişimini sağlamak olduğunu söyleyen, Academy'den Profesör Doktor Emin Kafkas, vücut geliştirme sporunun lokomotifleri olduğunu ifade etti.

Kafkas," Bu spor aslında 100 yılı aşkın süredir var. Özellikle 60'lardan sonra ABD'de de ciddi bir ivme kazandı. Pandemiden sonra da ülkemizde artış eğilimi var. Herkes sağlığını korumaya çalışıyor. Aynı zamanda estetik unsurlara da dayanıyor. Cİnsiyetçiliğin de önüne geçildi. Bizler de bilimsel açıdan destek oluyoruz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN