Alfa Romeo Formula 1 takımı 2022 aracını 27 Şubat’ta tanıtacak

Alfa Romeo Formula 1 takımı 2022 aracını 27 Şubat’ta tanıtacak

Alfa Romeo Formula 1 takımı 2022 aracını Barselona testlerinden sonra, 27 Şubat’ta tanıtacak. 23-25 Şubat arasında düzenlenecek olan Barselona testlerinde ise özel bir “kamuflaj” renk düzeniyle çalışmalarını sürdüreceğini açıkladı.

Alfa Romeo aracının gerçek renk düzenini ve yeni aracını tanıtan son takımlardan biri olacak. İsviçreli ekip, yeni aracının gerçek renk düzenini Barselona’da olacak sezon öncesi testleri tamamlandıktan 2 gün sonra yani 27 Şubat’ta tanıtacak.

Zürih merkezli ekip, 23-25 Şubat arasında gerçekleştirilecek olan üç günlük sezon öncesi testlerinde Formula 1’in istediği gibi gerçek renk düzeninden farklı bir renk kullanacak. Formula 1 bu yıl için Barselona’da takımlardan gerçek renk düzenlerini kullanmamalarını istemişti bunun sebebi de Bahreyn’in Formula 1’in sahibi olan Liberty Media’ya para ödemesiydi. Çoğu takım bu fikri geri çevirmiş olsa da Alfa Romeo bu isteğe uymuş gibi gözüküyor.

Jan Monchaux tarafından tasarlanmış olan C42 adlı araçta önceki yıllardaki gibi Ferrari güç ünitesi kullanılmış olsa da, 2022 sezonu için önceki yıllardan farklı olarak kendi vites kutularını ve arka süspansiyonlarını kullanma kararı aldılar. Bu nedenle önceki yıllara nazaran Alfa Romeo’nun C42 adlı aracı Ferrari’nin F1-75’inden daha farklı bir tasarım felsefesine sahip olacak.

İsviçreli ekip, eski Mercedes sürücüsü Valtteri Bottas ve çaylak Guanyu Zhou’nun Barselona’daki testleri için kullanacağı özel kamuflaj renk düzeninin üzerinde çalışıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN