Ali Koç'tan Transfer açıklaması

Ali Koç'tan Transfer açıklaması

FB TV'de yayınlanan 'Camiaya Sesleniş' programında konuşan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, taraftarların merak ettiği son gelişmelere dair bilgiler verdi. "Futbolda başarısız olduğumuzu kabul etmek zorundayız" diyen Koç, taraftarları heyecanlandıran açıklamalar yaptı: Cebrail Akbulut U21 takımımızda oynuyordu. Slovakya ile milli takımın yaptığı maçta hocamız çok beğendi ve Cebrail'i değerlendirmek için kadroya alınmasını rica etti ve aldık...

Ali Koç’un açıklamalarından önce çıkan bölümler şöyle: 

“Öncelikle herkesin yeni yılını kutlamak istiyorum. Sağlıklı, başarılı, mutlu, huzurlu bir yıl diliyorum hem ülkemize hem camiamıza. Sarı lacivert başarıların bol olduğu bir 2019 olsun. İyiliklerin güzelliklerin arttığı bir yıl olsun. Youtube kanalımızda program öncesinde perde arkası yayını yaptık. Bunu da geliştirerek devam etmek istiyoruz. Bu yayın dönemiyle birlikte Youtube kanalımızı d aktif şekilde kullanacağız. Hiçbir yerde olmayan görüntüleri burada kullandık devre arası kampında. Bir haftada iki haftada sayımız baya arttı. Belki de transferlerimizi de ilk olarak Youtube kanalımızdan açıklayacağız. Göz içi arpacığım çıktığı için programı erteledik. Bunun için tekrar özür dilerim.”

“Göreve geldikten sonra hemen harekete geçtik. Camiayı daha iyi anlamaya, tanımaya çalıştık. Fenerbahçe çok büyük camiaya. Müthiş bir dinamiği olan bir yer. Pek çok branşta yarışan, pek çok şirkete sahip olan bir camiaya. Bu yapıyı kavramak, finansal ve hukuki açıdan ne sıkıntılar olduğunu anlamak çok önemliydi. Dışarıdan bilmek ayrı, içeriden anlamak ayrı. Bir hasta rahatsızlığını doktora anlatır ama röntgen çektiğinizde daha fazla bilgiye vakıf oluyorsunuz. Hem hukuki hem mali açıdan iki farklı şirketle çalıştık. Bunu yaparken de ciddi bir mesai harcadık. Bu firmaların çalışmaları uzun sürüyor. Oradan çıktılarımızı da mümkün olduğu kadar camiamıza anlatmaya çalıştık”

YARGITAY’DA BEKLEYEN DAVA ÇOK UZADI

“Hukuki bir konuya girmemiz lazım. Şike Kumpas davasını biraz konuşmamızda fayda var. Bize bu kumpası kuran insanlara açılan davanın 8. duruşması pazartesi günü yapıldı. Ayın 14’üne kadar devam edecek. Bu davayı her aşamasını her adımını yakınen takip ediyoruz. Mümkün olduğunca taraftarımızı bilgilendirmeye çalışıyoruz. Bizim için daha da önemli olan Yargıtay’da bekleyen davamız. Bu süreç maalesef çok ama çok uzadı. Bu kadar uzamasına gerek var mıydı bilemiyorum. Fenerbahçe Spor Kulübü’nün bu işin bu kadar uzamış olmasına anlam vermekte zorlanıyorum. Sonuçta hukuka güvenmek zorundayız.”

BİZE BUNU YAŞATANLARA KARŞI DİMDİK DURACAĞIZ

“Fenerbahçe camiası milyonlara hitap eden bir camiaya. Pek çok konuda görüş ayrılıkları olabilir. Ama bir konu var ki 7’den 70’e ortak düşündüğü nokta 3 Temmuz’da bize yapılanlar, bizim duruşumuz ve bundan sonra yapılması gerekenlerle ilgili. Bize bunu yaşatanlara karşı dimdik durduk, durmaya da devam edeceğiz. Kim olursa olsun Fenerbahçe camiasını temsil eden buna dimdik ayakta duracaktır. Bu konuda Türkiye’de ilk mücadele veren, hiç korkmadan sokaklara dökülen Fenerbahçe camiasıdır. Bugün atıp tutmak kolay. O günlerde dimdik durmak hiç kolay değildi. Neler yaşadığımızı bir biz bir Allah bilir. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız.”

ÜZÜLEREK SEYREDİYORUM AMA ŞAŞIRMIYORUM

“Biri yalan söylüyor, doğruyu ispat edene kadar canınız çıkıyor. Yalana inanılıyor ama doğruyu ispat etmek zorunda kalıyorsunuz. FB TV’de yayınlanan bir programda bir cümle cımbızlanarak algı yaratmaya çalışıyorlar. Üzülerek seyrediyorum ama şaşırmıyorum da. Benim sürecimde beni FETÖ’cü yapmaya çalıştılar. Alper beyin anlatmak istediği, “Fenerbahçe camiası bu dava usulden bozulursa moralinizi bozmayın. Bunun hukuki anlamı yoktur. Tek dezavantajı dava sürecini uzatır”. Bunu anlatmaya çalışıyor Alper bey. Daha evvel de bizim davamız usulden bozuldu. Er ya da geç bu davada bizim hakkmız olan sonuç çıkacaktır. Zerre kadar şüphem yok. Çıkana kadar da takipçisi olacağız”

ZAMAN ZAMAN HATALARIMIZ OLABİLİR

“Şu noktayı üstüne basarak söylemek istiyorum. Bu çağda sosyal medya diye bir realite var. Samimi insanlar görüşlerini belirttikleri gibi çok maksatlı, gerçekten uzak, iftira, fitne dolu pek çok haberi yayabiliyorlar ve doğal olarak buna inananlar da çıkıyor. Biz buraya geçmişi konuşmaya, enkaz edebiyatı yapmaya gelmedik. Ancak Fenerbahçe’yi umut dolu yarınlara taşırken neyi devraldığımızı, Fenerbahçe’nin hangi durumda olduğunu anlatmak için buna önem verdik. Büyük ailenin attığı her adım, her branşında, her yöneticisi bu durumdan etkileniyor. Attığımız her adımı da o veya bu şekilde etkiler durumda. Bu konuları anlatırken geleceğe doğru da ne hedefimizden, ne umutlarımızdan vazgeçmedik. Gücümüz yettiği kadar da devam edeceğiz. Zaman zaman hatalarımız olabilir ama hatalarımızdan dönmeyi bilen insanlarız. Bugüne kadar yaptıklarımız mali, hukuki açıdan bunlar. Daha fazla değinmek istemiyorum”

FUTBOLDA BAŞARISIZ OLDUK, DEMEK DURUMUNDAYIZ

“Özetle başarısız olduk diyebilriz futbol için. Demek durumundayız. Ama röntgenini çekmekte fayda var. Biz buraya sürdürülebilir başarıya öncülük yapmak için geldik. Geleceği sağlam temeller üzerine inşa edilmiş Fenerbahçe için geldik. Sonuçlar ne kadar kötü olursa olsun bu hedefimiz değişmeyecektir. Felsefeden bahsediyorduk. Neydi bu felsefe. Takımı gençleştirmek. Ödenen maaşları indirmek. Öyle bir takım inşa etmek ki, gençlerden oluşan, etrafını 3-4 tane tecrübeli futbolcularla kuvvetlendirip ondan sonra da yapıyı oturtup tek tük transfer yapacağımız yapıydı. Ve hem sportif açıdan katkı sağlayacak futbolcuları bulmak, hem de sattığımızda değer sağlayacak bir yapı oluşturmak istiyorduk.”

BARCELONA BAŞKANI COCU KONUSUNDA BENİ TEBRİK ETTİ

“Phillip Cocu’yu seçmemizi belirleyen alt kriter 40-50 yaş arası olması, yeni bir serüvene adım atmaya hazır olması, A takımda gençleri oynatmış, bununla beraber A takım hocalığı yapmadan önce altyapı hocalığı yapmış ve bizim verebileceğimiz bütçelere uyabilecek bir hocayı takımımıza kazandırmak istiyorduk. Belki bu kararın hatalı olduğunu görüyoruz. Hollandalı hocaların Avrupa ve Türkiye’deki başarılarını daha iyi sorgulayabilirdik. Maalesef hocamız ülke ve kulüp şartlarına uymakta zorlandı. Biz ona o zamanı da verdik, arkasında da durduk. Pek çok kırılma maçımız oldu. Olumsuz sonuçlar almamıza rağmen devam ettik. Bu sene bir şampiyonluk vaad etmiyorduk. Ancak puan tablosundaki konumumuz kabul edilebilir durumda değildi ve ülke şartlarına ayak uyduramayacağını gördük ve yollarımızı ayırmaya karar verdik. Göreceksiniz ki Cocu çok büyük bir kariyer yapacak. Temmuz ayında başka bir konuda Barcelona başkanı ile görüşürken tebrik etti beni hoca seçiminden dolayı. ‘Tanıyor musunuz?’ dedim, ‘Bizim listemizdeydi ama şimdiki hocamızı seçtik’ demişti. Bizde olmadı ama ileride başarılı olacaktır. Erwin Koeman ile devam ettik akabinde. Ona da teşekkür plaketi verdik ayrılırken. Çünkü Koeman sıkıntılı bir dönemde liderliği, vazifeyi almayı kabul ettik. Ankaragücü maçından sonra soyunma odasında yanına gittim ‘Takımı antrenmana sen çıkartır mısın?’ dedim ve kabul etti. Hakikaten ‘adam gibi adam’ derler ya tam olarak öyle birisi.”

COMOLLI’NİN İŞLERİ HAFİFLEDİ

“Ersun hocayı getirdik diye eleştiriliyorduk ama iyi ki getirdik. Sadece saha içinde değil saha dışında da psikolojik açıdan canlanmaya, enerji vermeye ihtiyaç vardı ve Ersun hoca bunu çok iyi yapıyor. Kısa zamanda apayrı bir hava geldi. İnanıyorum ki ligin ikinci yarısında Fenerbahçemize yakışan oyun anlayışı olacak. Bununla beraber Volkan Ballı’yı idari menajer olarak geri getirdik. Onu zaten herkes bilir. Fenerbahçeliliği ve bu konudaki tecrübeleri engindir. Bununla da yetinmedik. Yönetim kurulumuzdan da Selahattin Baki beyi bu işlere bakmak üzere atadık. Kendisi Sheffield United kulübünde yöneticilik yapmıştır. Tamamen tribün çocuğudur. Çitin iki tarafında da bulunmuştur. Böylece Damien Comolli’nin işleri de hafifledi. Samandıra yönetiminde yoğun değişikliklerle yükler paylaşılmış oldu. Comolli’nin yetkileri elinden alındı falan yok böyle bir şey. Patron Comolli’dir ama onun tek işi A takım değildir. Geleceği inşa etmektir. Altyapı, tesisler ve birçok konuda manevra alanı artmıştır. Zaman zaman kendisine kızdığım konuşuldu. O da her zaman geride olmayı tercih etmişti. Ancak Ersun hocanın gelmesiyle böyle bir şeye de ihtiyaç yok. Sportif Direktör kimse futbolun CEO’su da oldur”

TARAFTARLARIMIZ TRANSFERDE BOMBA BEKLİYOR ANCAK…

“Taraftarımız transferde bomba bekliyor ancak ipuçları vereceğiz bu akşam. Hiçbir transfer bitmeden söyleyemeyiz. En iyi iş de bitmiş iştir. Transfer ettiğimiz oyunculardan beklediğimiz verimi alamadığımızı ama bu imkanlarla bu şartlarla nasıl aldınız diye alkışlandığımızı unutmayalım. Ama ne hikmetse yaptığımız yatırımların meyvesini alamadık ve bugünkü tabloyla karşı karşıya kaldık. Kısa vadeli ihtiyaçları karşılamak için, yüksek faizli borçları makul seviyeye indirmek için yarattığımız yeni kaynaktan 115 milyon Euro’luk kaynaktan bir kuruşunu transfere harcamadık. İstemez miydik 40-50-60 milyon Euro transfere harcayalım. Ama bu anlayışla zaten bugünlere geldik. FFP’den dolayı istesek de ayıramazdık. O günün imkanları çerçevesinde bazı transferler yaptık. Zaten FFP’yi yok sayıp, mali durumu göz ardı edip, taze paramız var deyip transfere harcamak Fenerbahçe’ye ihanet olurdu. Transfer politikası çerçevesinde bir kuruş yaratılan kaynaktan para harcamadan sattığımız 3 oyuncudan gelen gelirle transferlerimizi yaptık.”

BU FORMANIN İÇİNE SENİ BENİ KOY DAHA FAZLA GOL ATAR

“Sow Fransa gol kralı olarak geldi 10 milyon Euro’ya. Bugün getirin bakalım kaça geliyor. Guize 14 milyon Euro’ya gelmişti bugün kaça alabilrisiniz La Liga gol kralını? Biz de isterdik tribünlere oynamayı. Ama uzun vadede sağlıklı bir hale getirmek amacımız. Sezon sonunda 14 futbolcunun sözleşmesi bitiyor. Bu avantaj da olabilir, dezavantaj da olabilir. Şartlar ne olursa olsun 17 hafta sonunda 17. sırada bitirmek. Attığımız gol sayısı, aldığımız puan sayısı ben ve arkadaşlarımdır. Bu yüzden mahcubuz. Öz eleştiri yapmak lazım ve gerekli müdahaleleri yapıyoruz. Yaptığımız yanlışlar da var, elimizde olmayan konular da var. Ne yapsalar olmuyor diyen de var. Ama bir şey var ki sezon başında en kötü senaryoyu çizin deseler kimse bu senaryoyu çizmezdi. Bu formanın içine seni beni koy daha fazla gol atar, daha fazla puan alır. Slimani gibi bir oyuncunun şutlarının kaleyi bulmaması anlatılacak gibi değil. Bu kara bulutlar da üzerimizden dağılır”

İNSAN BAZEN KENDİNİ BOĞULMUŞ GİBİ HİSSEDİYOR

“Bu kadar kötü oynamamıza rağmen önemli istatistiklerde zirvede yer alıyoruz. En az gol fırsatı verip en çok gol yiyen takımlardan biriyiz. Ama sonuç ortada. Sonuçtan dolayı da son derece mahcubuz. İnsan bazen kendini boğulmuş gibi hissediyor. Kafamda dert olmasın diyorsunuz ama görüyorsunuz ki bir şanssızlık mı, beceriksizlik mi, uğursuzluk mu, üzerimizde bir şey var. Antalyaspor maçında tek kale oynadık. Bazı pozisyonlarda kaçırmak da zor. İnşallah Ersun hocayla bu engelleri aşacağız. Kaybedilmiş sezonu ciddi anlamda kazanca çevirebiliriz.”

BARIŞ ALICI, OZAN TUFAN, YİĞİTHAN GÜVELİ…

“Barış Alıcı Fenerbahçe’ye yıllarca hizmet edecek oyuncumuz. Ama doğru kıvama gelebilmesi için oynaması gerekiyordu. Hem güçlenmesi hem oynaması için takas karşılığı Malatya’ya verdik yarım sezon. Bonservisini vermedik ve maaşı karşılığı kiraladık. Anladığım kadarıyla Erol Bulut hocanın da ilgisini çeken bir oyuncu. Ozan Tufan, özel bir vaka. Özel bir yetenek. Zaman zaman kilo alıp verse de inanılmaz bir fizik gücü var. Genç yaşta ileri noktalara geldi. Türkiye’de oyunculara abiler, mentörler, psikologlar gerekiyor. Fenerbahçe’de bekleneni veremedi. Ben ve Semih Özsoy sezon başında ilk gün kampa gittiğimizde ilk gelen oyuncu Ozan Tufan’dı. Özel hoca tutmuş, 8 kilo vermiş, inanılmaz fit. En büyük transferimz sensin dedik ama olmadı. Sergen hoca seni çok istiyor, bir dahaki kamp döneminde aklını başına topla, Allah’ın sana verdiği yeteneklerin kıymetini bil dedim. İnşallah öyle olacak. Yiğithan da iyi oynadığı maçta sakatlandı. Malatya’ya satın alma opsiyonuyla yolladık. Umarım bol bol oynar ve bir gün Fenerbahçe’ye geri döner.”

AATIF İÇİN RİZESPOR İLE ANLAŞTIK AMA…

“Bu tabloda bütün oyuncularımız var. Bu kadroda son yılı olan oyunculara baktığımızda 11 tanesi son yılında. Aatif Chahechouhe’yu affettik. Diğer oyuncularla olduğu gibi. Kendisini isteyen kulüpler var. Rizespor’a gitmesini uygun gördük. Anlaştık ama ne yazık ki Aatif Rizespor ile henüz anlaşamadı. O yüzden hala bizde ancak en kısa zamanda anlaşmasını bekliyoruz.  Şener Özbayraklı’yı biz kimseye vermedik, teklif etmedik. İnşallah onunla da sözleşme yenileyeceğiz. Martin Skrtel ile de aynı şekilde. Diğer oyuncularla da tek tek görüşeceğiz.”

TRANSFERDE VERECEK HABERİMİZ VAR AMA…

“Hocamı Ayew’in kalmasını istiyor. Opsiyonunu almamız söz konusu değil ama kalması için uğraşacağız. Bu devre arasında transferini hedeflediğimiz pozisyonlar morla gösteriliyor. Kiralama modeli üzerine odaklanıyorsanız herkes elindeki malı son dakikaya kadar tutmak istiyor. Burada gördüğünüz 5 pozisyonun en az 3’üne, mümkünse de dördüne oyuncu transfer etmek için görüşmelerimiz sürüyor. Buraya baktığımızda Sadık Çiftpınar’ı transfer ettik. Hocamız da çok istiyordu. Karı koca çok iyi Fenerbahçeliler. Aslında transferde verebilecek haberimiz var ama iş bitmeden bu açıklamaları yapmayacağız. Hocamızla mutabık kaldığımız noktalar bunlar. Ersun hocanın önceliği orta sahayı güçlendirmek. Jailson’dan çok memnun hocamız. Dayanıklılık konusunda inanılmaz güçlü çıktı.”

CEBRAİL AKBULUT’U SEZON SONUNA KADAR KADROMUZA DAHİL ETTİK

“Cebrail Akbulut U21 takımımızda oynuyordu. Slovakya ile milli takımın yaptığı maçta hocamız çok beğendi ve Cebrail’i değerlendirmek için kadroya alınmasını rica etti ve aldık. Erten Ersu’ya parantez açmak istiyorum. Talihsiz şekilde sakatlandı. Almanya’da ameliyat oldu. Onun kontratı 2019’da bitiyor. Ama onun tedavi süreci 6 ay sürecek. Biz kendisini yalnız bırakmayacağız. Bizim futbolcumuz olarak tedavisini görecek.”

TOLGA CİĞERCİ DÖNERSE ÖRNEK BİR HİKAYEYE İMZA ATACAĞIZ

“Tolga Ciğerci şu ana kadar bir kuruş para ödemediğimiz bir oyuncu. Böyle sakatlıklarda ya kariyeri bitiyor, ya da sahaya dönüyor. Biz kulüp olarak yanında durduk. Hiçbir maliyeti olmadı. Ama sahaya dönerse çok örnek bir hikayeye imza atacağız. Ve futbola dönmesini bekliyoruz. Çok iyi bir altyapısı var. Çok azimli, çok güçlü. Şu haliyle bile pek çok aktif oyuncudan idman yapıyor. Aylardır havuz içinde çalışmalar yapıyor. Bir an evvel topun ayağına değmesi gerekiyor. Bugün tenkit edenler inşallah Fenerbahçe hiçbir mali risk almadan adım attı diyecek.”

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN