Ali Topaloğlu kimdir? Donw sendromlu sporcudan gülle atmada dünya rekoru

Ali Topaloğlu kimdir? Donw sendromlu sporcudan gülle atmada dünya rekoru

Down Sendromlular Avrupa Atletizm ve Masa Tenisi Şampiyonası'nda sahaya çıkan özel sporcu Ali Topaloğlu, gülle atmada dünya rekoru kırarak göğsümüzü kabartınca, tüm Türkiye, ‘Ali Topaloğlu kimdir, kaç yaşındadır, aslen nerelidir?’ sorularını sorgulamaya başladı. İşte detaylar…

Finlandiya’da gerçekleştirilen Down Sendromlular Avrupa Atletizm ve Masa Tenisi Şampiyonası’nda Down Sendromlu sporcumuz Ali Topaloğlu, 10,96 metrelik gülle atma atışıyla kırılamayan bir dünya rekorunu egale ederek Avrupa şampiyonu oldu. Gelen son dakika bu güzel haberin ardından, ‘Ali Topaloğlu kimdir, aslen nerelidir, kaç yaşındadır?’ tarzında detaylar da merak edilir oldu…

ALİ TOPALOĞLU KİMDİR? DÜNYA REKORU KIRDI

Spor camiasından gelen son dakika haberinin ardından ‘Ali Topaloğlu kimdir?’ sorusunun yanıtı merak ediliyordu. Finlandiya’da süren Down Sendromlular Avrupa Atletizm ve Masa Tenisi Şampiyonası’nda Down Sendromlu Özel Sporcu Ali Topaloğlu gülle atmada 10,96 metrelik atışıyla bu alandaki hem dünya rekorunu kırdı hem de Avrupa şampiyonu oldu.

19-07/29/ali-topalogluu.jpg

DİLARA ÇEVİK’TEN 6 MADALYA

Güllede 4,78 metre ve diskte 13,12 metreye ulaşan Down Sendromlu Özel Sporcu Dilara Çevik de Avrupa Şampiyonu olarak 2 altın madalya elde etti. Dilara Çevik bunun dışında; cirit atmada 8.93 metre ile 2’nci, 100 metrede 25,32 saniye ile 2’nci, 400 metrede 2,25 ile 2’nci ve uzun atlamada 1.48 metre ile 2’nci olarak toplamda 2 altın, 4 gümüş madalya olmak üzere 6 madalyanın sahibi oldu.

Avrupa Şampiyonası’nda atletizm branşında sahaya çıkan bir diğer milli sporcu Münevvere Yılmaz da cirit atmada 11,93 metre atarak Avrupa ikincisi olurken, Volkan Yavuzaslan ise disk atma 20,49 metre ve cirit atmada 20,80 metre ile Avrupa üçüncüsü oldu ve bronz madalyanın sahibi oldu.

 DİĞER GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN