Audi McLaren'ı satın almayı düşünüyor! 650 milyon euro teklif edildi

Audi McLaren'ı satın almayı düşünüyor! 650 milyon euro teklif edildi

İddialara göre Audi, McLaren F1 takımı ve hisseleri için 650 milyon euroluk bir bütçe ayırmış durumda. Alman dev, son dönemlerde Porsche gibi Formula 1’e girmeyi isteyen markalardandı ve iddialara göre alman dev bunu başarmak üzere.

Automobilwoche sitesinin kaynak gösterildiği iddialarda Volkswagen grubuna ait markalardan biri olan Audi’nin özel spor otomobiller üreten McLaren’a 650 milyon euroluk bir teklif yapığı söylendi.

"DAHA ÖNCE ANLAŞMA SAĞLANAMAMIŞTI"

Alman dev bilinenlere göre bir önceki teklifinde 450 milyon euro teklif etmişti fakat bu teklif McLaren tarafından az bulunmuştu ve bu nedenle anlaşma sağlanamamıştı.

Automobilwoche sitesinin bu bilgiye nereden ulaştığı bilinmezken 650 milyon euroluk bu teklifin McLaren Formula 1 takımını satın almak için olduğu söylendi ve spora girmek isteyen Volkswagen AG’nin Audi ile bu hedefe neredeyse ulaşmak üzere olduğu belirtildi.

"AUDİ DAHA SONRASINDA MCLAREN AUTOMOTİVE ŞİRKETİNİ DE ALMAYI DÜŞÜNÜYOR"

Öte yandan yapılan haberde Audi’nin McLaren Formula 1 takımını aldıktan sonra, McLaren’ın özel spor otomobiller üreten kısmını (McLaren Automotive) da satın almayı düşündüğü yer aldı. Audi daha öncesinde de McLaren ile ilgilenmişti fakat taraflar anlaşamamıştı, bu seferki anlaşmada ise işler ciddiye binmiş gibi gözüküyor.

Bir diğer yandan, iddialara göre Audi ve McLaren’ın 4 Nisan’da bir niyet mektubu imzalayacak fakat bu mektubun geçerli olabilmesi için önce Volkswagen yönetim kurulu tarafından onaylanması gerekiyor.

"BMW İLE YAPILAN ANLAŞMA RİSK ALTINDA"

Aynı zamanda McLaren, BMW AG ile yapmış olduğu anlaşmayla elektrikli spor otomobili için ortak tasarım geliştirme projesi için bir niyet mektubu imzalamıştı.

Olası bir Audi birleşmesinde BMW ile yapılmış olan bu mektubun herhangi bir bağlayıcılığı bulunmadığından muhtemelen anlaşma feshedilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN