Anadolu Efes, Banvit'i geçerek yarı finale çıktı

Anadolu Efes, Banvit'i geçerek yarı finale çıktı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi Play-Off Çeyrek Final ikinci maçında Anadolu Efes, Bandırma’da konuk olduğu Banvit'i 87-77 mağlup etti ve yarı finale yükseldi.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi Play-Off Çeyrek Final ikinci maçında Anadolu Efes, deplasmanda Banvit ile karşılaştı.

arşılıklı sayılarla başlayan mücadelenin ilk periyodunda Dunston’ın skorer oyunuyla farkı açan İstanbul temsilcisi, bu bölümü 20-26 önde kapadı. Moerman’ın sayılarıyla 12’nci dakika sonrası 22-34 geriye düşen Banvit, bu andan itibaren savunma sertliğini artırdı. Ragıp Berke’nin de iyi oyunuyla 13-0’lık seri yakalayan Bandırma temsilcisi, İsmail Cem’in sayılarıyla 18’inci dakikada 35-34 öne geçti. Devrenin son saniyelerinde Shelton’ın üç sayılık basket-faul atışlarını isabete çevirmesiyle Banvit, soyunma odasına 41-38 üstün girdi.

İkinci yarıya hızlı başlayan taraf konuk ekip Anadolu Efes oldu. Banvit hücumda Rıdvan Öncel ve Jordan Morgan ile sayılar bulsa da 25’inci dakikayı 47-49 geride geçti. Kalan bölümde hücumda daha aktif oynayan Anadolu Efes olunca, İstanbul temsilcisi kader periyoduna 53-66 önde başladı. Konuk ekip son çeyrekte hücumda Shane Larkin ve Bryant Dunston ile sayılar üretirken 35’inci dakikayı 63-73 üstün geçti. Kalan bölümde Banvit geri dönse de Anadolu Efes cevap verince, Anadolu Efes maçı 77-87 kazandı.

Bu sonucun ardından Anadolu Efes, Play-Off’ta yarı finale yükseldi.

SALON: Banvit Kara Ali Acar Spor Salonu
HAKEMLER: Özlem Yalman, Kaan Büyükçil, Ali Şakacı
BANVİT: Şehmus Hazer 2, Tolga Geçim 18, Alex Daniel Perez 19, Jordan Morgan 14, Davon Shelton Jr. 6, Metehan Akyel 7, Ragıp Berke Atar 8, Rıdvan Öncel, İsmail Cem Ulusoy 3
ANADOLU EFES: Bryant Dunston 18, Krunoslav Simon 15, Adrien Moerman 7, Rodrigue Beaubois 18, Shane Larkin 18, Yiğitcan Saybir 3, Doğuş Balbay 3, Onuralp Bitim, Sertaç Şanlı 5, James Metecan Birsen
1.PERİYOT: 20-26
DEVRE: 41-38
3.PERİYOT: 53-66

İSTANBUL/DHA





İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN