Anadolu Efes, Euroleague'e veda etti

Anadolu Efes, Euroleague'e veda etti

THY Avrupa Ligi play-off serisi 5. maçında Olympiakos'a konuk olan Anadolu Efes, ilk yarısını önde kapattığı mücadelenin son periyodunda istediği performansı sergileyemedi ve Final-Four'a yükselemedi. Bu sonucun ardından Euroleague Final-Four'undaki eşleşmeler şöyle: Real Madrid-Fenerbahçe, CSKA Moskova-Olympiakos

İlk iki periyot sonucunda Anadolu Efes ve Olympiakos adına fark yaratan faktörler şöyle oldu:

ANADOLU EFES

1- Takım oyununun inceliklerini sergileyip, hücum tercihlerinde sakin, savunmada olabildiğince katı mücadele ettiler. İlk devrenin sonlarına doğru Barış ve Dostluk Salonu'nu 'sessizliğe' mahkum ettiler.

2- Dış atışlarda Olympiakos'a oranla daha başarılı olan temsilcimiz, Cedi ve Honeycutt önderliğinde, "F4 için tam buradayız" mesajını verdi. Kötü haber ise, uzunlarımız Kirk ve Dunston'ın faulleri üçlemesi oldu. 

OLYMPIAKOS

1- Hücum yaratıcılıkları Spanoulis odaklı kaldı. 13 sayılık katkı veren tecrübeli basketbolcu, yanına işi onunla birlikte yoluna koyacak bir partner bulamayınca Olympiakos'un ilk devre sonunda nefesi kesildi.

2- Anadolu Efes'le top kayıpları konusunda adeta kartları değiştirdiler! Toplamda 6 top kaybı yapan Olympiakos karşısında 2 top kaybında kalan Anadolu Efes, önceki maçlara oranla bu alanda da fark yarattı.

SON İKİ PERİYOT...

Anadolu Efes, artık kronikleşen 'panik hastalığı'nı yaşayarak başladı üçüncü çeyreğe... Heurtel ile ardı arkası kesilmeyen bu 'hastalık', ikinci devre boyunca Granger'ın oyuna girdiği dakikalarda da sadece 'Granger odaklı' hücumlara mahkum etti Efes'i... Nitekim son çeyrek başlamadan farkı açıp rahatlayan ve taraftar desteğiyle de 'iç saha konforunu' doyasıya yaşayan Oly vardı parkede...

Dördüncü çeyreğin ortalarında toparlansak da, bitime 2 dakikadan az kala iyice tadımız kaçtı. Pilot Spanoulis ve co-pilot Printezis yönetiminde İstanbul uçuşuna hak kazanan taraf Olympiakos oldu. Play-off serisi boyunca korkulu rüyamız olan basit hatalar ve yanlış hücum tercihleriyle kendi ayağımıza sıktık! Yine de gösterdiği yüksek mücadele gücü ve seride çoğu zaman kapasitenin üzerine çıkmayı başaran Anadolu Efes'e gönülden teşekkürler.

NOTLAR:

SALON KAPALI GİŞE

Atina'da karşılaşmanın oynanacağı Barış ve Dostluk Salonu'nun kapalı gişe olacağı öğrenildi. TRT Spor ve beIN SPORTS 3'ten canlı olarak yayınlanacak müsabakada Anadaolu Efes galip geldiği takdirde, Fenerbahçe'den sonra THY Euroleague Final Four'una adını yazdıran ikinci Türk takımı olacak.

EŞLEŞME GALİBİNİN RAKİBİ CSKA MOSKOVA

Anadolu Efes ile Olympiakos arasındaki serinin 5. maçı sonrasında adını Final Four'a yazdıran takım Rus temsilcisi CSKA Moskova ile karşılaşacak. İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu'nun ev sahipliği yapacağı Final Four, 19-21 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

3 İSİMDEN 145 SAYI

THY Euroleague play-off maçlarında Anadolu Efes'in sayı yükünü çeken isimler, 49'ar sayı üreten Granger ve Honeycutt ile 47 sayıya imza atan Bryan Dunston oldu. Olympiakos cephesinde ise Vassilis Spanoulis, Anadolu Efes eşleşmesinin kritik anlarında ürettiği sayılarla ön plana çıktı.

5. MAÇA UZAYAN TEK EŞLEŞME

Anadolu Efes-Olympiakos eşleşmesi, THY Euroleague play-off turunda 5. maça uzayan tek eşleşme olarak dikkat çekiyor. Diğer eşleşmelerde Fenerbahçe Panathiniakos'u, CSKA Moskova da Baskonia'yı 3-0'la geçti. Real Madrid ise bir diğer temsilcimiz Darüşşafaka Doğuş'u 3-1'le saf dışı bıraktı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN