Aslan ağır yaralı: Galatasaray:1 Yeni Malatyaspor: 1

Aslan ağır yaralı: Galatasaray:1 Yeni Malatyaspor: 1

Süper Lig'in 5. haftasında Galatasaray deplasmanda Yeni Malatyaspor ile 1-1 berabere kalarak, Fenerbahçe derbisi öncesi büyük yara aldı.

Süper Lig’in 5. haftasında BtcTurk Yeni Malatyaspor’a konuk olan Galatasaray, son maçına göre kadrosunda 4 değişiklikle sahada yer aldı.

Galatasaray, BtcTurk Yeni Malatyaspor müsabakasına Muslera, Şener Özbayraklı, Marcao, Luyindama, Nagatomo, Nzonzi, Ömer Bayram, Seri, Babel, Adem Büyük, Andone ilk 11’i ile başladı.

Sarı-kırmızılı takımın ilk 11’inde, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu’nda deplasmanda oynadığı Club Brugge maçına göre 4 değişiklik yapıldı. Club Brugge maçında 11’de forma giyen Mariano, Lemina, Feghouli ve Falcao’nun yerine Malatya deplasmanında Şener Özbayraklı, Ömer Bayram, Adem Büyük ve Andone görev yaptı.Galatasaray’da sakatlıkları bulunan Selçuk İnan, Sofiane Feghouli, Younes Belhanda ve Emre Akbaba, Yeni Malatyaspor maçının kadrosunda yer almadı.

Maçın ilk atağı Malatya’dan geldi. Dakikalar 11’i gösterirken Mitchell Donald’ın çektiği şut kaleyi bulmadı. 20’nci dakikada bu kez kaleyi deneyen Malatyasporlu oyuncu Guilherme’ydi. Onun şutu da kaleyi bulmadı. Dakikalar 23’ü gösterirken o ana kadar tutuk oynayan Galatasaray şık bir kafa golüyle durumu 1-0’a getirdi. Golün sahibi de ilk kez Sarı Kırmızılı formayı sırtına geçiren Seri’ydi.

Bu dakikadan sonra ataklarını sıklaştıran Galatasaray’ın sağlı sollu şut denemelerini Malatyaspor kalecisi Fabian Farnolle engelledi.

İlk yarıyı önde kapatan Sarı Kırmızılılar ikinci yarıya da hızlı başladı. Üst üste kullanılan üç köşe atışından da sonuç çıkmayınca maç rölantiye girdi.

Dakika 59’da maçın ilk değişikliği geldi. Yeni Malatyaspor’da Moryke Fofana, Büşra Çağıran’ın yerine girdi. Bu dakikadan sonra biraz daha hareketlenen Yeni Malatyaspor Galatasary kalesini yoklamaya başladı. Dakikalar 63’ü gösterdiğinde rakibini sert şekilde durduran Galatasaraylı Ömer Bayram maçın ilk sarı kartını yedi. Yeni Malatyaspor’un önce Mitchell Donald ardından  Adis Jahovic ile GS kalesini yoklama girişimleri savunmaya takıldı.

70’inci dakikadan sonra Galatasaray kalesine yönelik hücumlarını artıran Yeni Malatyaspor’a Sarı Kırmızılılar da kontrataklarla yanıt verdi.

79’uncu dakikada ilk değişikliğini yapan Galatasaray’da Jimmy Durmaz Florin Andone’nin yerine oyuna girdi.

Ataklarını sıklaştıran Yeni Malatya aradığı gole 89’uncu dakikada kavuştu. Robin Yalçın’ın asistini iyi değerlendiren Guilherme topu ağlarla buluşturunca maçın skorunu da ilan etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN