Aslan yaslı gitti, şen döndü

Aslan yaslı gitti, şen döndü

Süper Lig’in 8’inci haftasında deplasmanda Antalyaspor’u 1-0 ile geçtikten sonra evinde Bursaspor ve Fenerbahçe ile berabere kalan, Evkur Yeni Malatyaspor deplasmanından da puansız dönen Galatasaray, Kayseri’de galibiyet özlemine son verdi: 0-3.

Söz konusu süreçte Şampiyonlar Ligi’nde de Schalke 04 ile oynadığı iki karşılaşmadan birini kaybedip, diğerinde beraberliğe razı olan Cimbom, 5 maç sonra 3 puana ulaştı. Sakat ve cezalı oyuncuların çokluğu nedeniyle sıkıntılı gittiği Kayseri’de topa daha az hükmetmesine karşın bulduğu pozisyonları değerlendiren Aslan, ligde ikinci sıraya yükseldi.

Mücadelede ilk önemli atak ev sahibi Kayserispor’dan geldi. 4’üncü dakikada çizgiye kadar inen Bilal’in yerden ortasında kale önünde müsait durumda bulunan Umut, topu kontrol edemedi. 18’de sağdan çizgiye inen Feghouli, harika bir çalımın ardından şutunu attı. Kaleciden sekip boşta kalan topu Onyekuru ağlara gönderdi: 0-1. 37’de Belhanda’nın sağdan ortasında arka direkte bomboş kalan Ömer topu kontrol etti. Bu oyuncunun şutunda meşin yuvarlak kaleci Muammer’den döndü. 45’te Mensah’ın ceza alanı dışından sert şutunda top direği yalayarak auta gitti. İlk yarı Galatasaray’ın 1-0’lık üstünlüğü ile son buldu.

İkinci 45 dakikada ilk pozisyon Galatasaray’dan geldi. 51’de Belhanda’nın pasında Ömer gelişine vurdu, top yandan auta gitti. 53’te Kayserispor savunması az adamla yakalandı. Topla birlikte ceza alanına hareketlenen Onyekuru, topu arka direkteki Sinan’a aktaramayınca Cimbom net bir fırsattan oldu. 55’te kaleci Muammer’i önde yakalayan Sinan’ın aşırtma vuruşunda Muammer son anda topu tokatlamayı başardı. 59’da Kayserispor’un ceza alanının solunda kazandığı serbest vuruşu kullanan Mensah direkt kaleyi düşündü, top Muslera’da kaldı. 62’de Şamil’in uzak mesafeden şutunda Muslera’dan seken topu Mensah tamamlamak istedi. Ofsayt bayrağının kalktığı pozisyonda Mensah’ın ayağı Muslera’nın yüzüne geldi. Tecrübeli kaleci 6 dakikalık tedavinin ardından kafası bandajlanarak oyuna devam etti. 71’de Soldan yapılan orta sonrası Galatasaray kalesinde oluşan karambolde seken top Mensah’ın önünde kaldı. Bu oyuncunun şutunda savunmadan seken top kornere gitti. 74’te Selçuk’un pasında rakibinden topu kurtaran Onyekuru, soldan ceza alanına girip şutunu attı, topu ağlara gönderdi: 0-2. 88’de Mariano’nun arka direğe ortasında müsait durumdaki Ömer bekletmeden vurdu, skoru ilan etti: 0-3.

DONK VE RODRİGUES'E RET

Galatasaray’ın Ryan Donk ve Garry Rodrigues’e verilen cezalara yaptığı itirazı değerlendirmek üzere olağanüstü toplanan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, her iki oyuncunun cezasını da aynen onadı. TFF’den yapılan açıklamada, PFDK’ya sevki rakip oyuncuya yönelik saldırı nedeniyle gerçekleşen Donk (6 maç men ve 15 bin 600 lira para) ve Rodrigues’in (3 maç men ve 7 bin 800 lira para) cezalarının oy birliğiyle onandığı belirtildi. Bu gelişme üzerine iki futbolcu Kayserispor sınavında forma giyemedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN