Ataman’ın yumrukları

Ataman’ın yumrukları

Anadolu Efes, geçen sezon Barcelona’yı yenip EuroLeague kupasını kazandıktan sonra cumartesi akşamı da Real Madrid’i yenip üst üste ikinci kez bu kupanın galibi oldu. Hiç kuşkusuz bu büyük bir başarı… Ama kazın diğer ayağına da bakmayı unutmamamız lazım.

BİLGEHAN UÇAK

Malum, Putin durup dururken Ukrayna’ya savaşa açınca Rus takımları turnuvadan çıkarıldı. Dahası, bu takımlarla o ana kadar oynanmış maçlar da iptal edildi. Yani, kazanmışlar kazanmammış sayılırken bu işten yenilenler kârlı ayrıldı. “Müktesep hak” unutuldu. Kararın bu şekilde verilmesinin arkasındaki isimlerin başında ise Ergin Ataman geliyordu.

Ataman maç sonunda “Türklük”ten falan dem vuruyor ama bu kararı vermesinin iki sebebi vardı: Bir, kendi yenilgilerini sıfırlamak ve sıralamada hak etmediği halde birden çok yükselmek. İki, Rus takımlarına karşı en başarılı performansı gösteren Fenerbahçe’nin önünü kesmek. Unutmayın ki, üç Rus takımı da çıkarılmadan önce ilk sekizin büyük adaylarıydı ve Efes sezonu ancak altıncı tamamlayabildi. Eğer “müktesep hak” göz ardı edilmeseydi bugün muhtemelen bambaşka bir tabloyu konuşuyor olacaktık.

Final maçı hayli tuhaftı. Yabusele başta olmak üzere Realliler çemberi dövmekten bir an olsun vazgeçmezken Anadolu Efes ise iki oyuncu ile hem maçı hem kupayı kazanmayı bildi. Real Madrid sadece savunmayla Efes’i yenemezdi, yenemedi de. Laprovittola’yı Barcelona’ya verip Hanga ile Heurtel’i almak gibi büyük bir transfer yanlışı Pablo Laso deneyimindeki birinden beklenemezdi. Ama Laso adeta paralize olmuş şekilde son 45 saniyeyi yönetemedi. 17 saniye kala faul hakkı biten Real Madrid anlaşılmaz bir kararla faul yapmadı. Yapmayınca da süre bitti. Larkin’in topu havuza düştüğü anda iki saniye kalmıştı ve temiz bir ribaunt gelseydi bile sonuç değişmeyecekti.

Ergin Ataman’ın “mola almadan” şampiyon olması da büyük bir meydan okumaydı. Bu kadar kafa kafaya giden bir maçı molasız bitirmek bir daha tekrarlanır mı emin değilim hiç. Ataman’ın Avrupa’nın en başarılı coach’larından biri olduğu şüphesiz. Larkin-Micic ikilisini bir arada tutabildikleri ölçüde de bu şampiyonanın en büyük favorisi olmaya devam edecekler. Larkin-Micic EuroLeague tarihinin en önemli ikililerinden biri olarak adlarını tarihe geçirdiler.

Olympiacos için çok başarılı bir sezon. Tyler Dorsey ile Sasha Vezenkov normal günlerinde olsaydı muhtemelen finale çıkmışlardı. Gene de onlar adına her şey iyi geçti. Larkin ile Micic günündeyse yapacak bir şey kalmıyor. Hatalı bir son top kararı bile Efes’in galibiyetine yol açıyor.

Rus takımlarındaki oyuncular ne olacak acaba? Clyburn’ün adı Efes’le geçiyor. Larkin ile Micic’i tutup Clyburn’ü de transfer edebilirlerse “şampiyonlukta hat-trick” yapabilir Efes. CSKA da yokken en büyük aday olurlar. Larkin ile Micic bir EuroLeague kupası daha kazandı. Onları küstürüp kaybetmeyen ve maksimum performans vermelerini sağlayan Ergin Ataman da mola almadan adını tarihe yazdırdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN