Avrupa kupalarında Türkiye fırtınası: 4 maçta 4 galibiyet

Avrupa kupalarında Türkiye fırtınası: 4 maçta 4 galibiyet

Fenerbahçe, Trabzonspor, Sivasspor, Başakşehir… Temsilcilerimizden Fenerbahçe ve Trabzonspor UEFA Avrupa Ligi'nde, Medipol Başakşehir ile Demir Grup Sivasspor UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde rakiplerini mağlup ederek bu hafta Avrupa kupalarında dörtte dört yaptı.

UEFA Avrupa Ligi B Grubu 4. hafta maçında Fenerbahçe, AEK Larnaka'yı deplasmanda 2-1 yendi. Bu galibiyetle puanını 10'a yükselten sarı-lacivertliler, gruptan çıkmayı garantiledi.

Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri, 16. dakikada Pedro ile 80. dakikada penaltıdan Michy Batshuayi kaydetti. AEK Larnaca'nın golünü ise 52. dakikada penaltıdan Ivan Trickovski attı.

t4.jpg

Fenerbahçe'de Valencia 86. dakikada penaltı atışından yararlanamadı. AEK Larnaca'da Angel Garcia Cabezali 85. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kart görerek oyundışı kaldı.

Grupta oynadığı dördüncü karşılaşma sonrasında 10 puana yükselen sarı-lacivertliler, liderliğini sürdürdü ve UEFA Avrupa Ligi'nde bir üst turu garantiledi.

TRABZONSPOR MONACO'YU FARKLI YENDİ

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi H Grubu dördüncü maçında Fransa temsilcisi Monaco'yu 4-0 gibi farklı sonuçla yenerek gruptaki iddiasını sürdürdü.

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi'nde tarihi bir gece yaşadı. Temsilcimiz, sahasında Fransa'nın köklü ekiplerinden Monaco'yu farklı yendi. Trabzonspor'a galibiyeti getiren golleri, 44. dakikada Malang Sarr kendi kalesine, 48. dakikada Vitor Hugo 57. dakikada Enis Bardhi ile 69. dakikada Trezeguet kaydetti.

t1.jpg

Trabzonspor bu sonuçla grupta ikinci galibiyetini alarak 6 puana yükselerek H grubunda ikinci sıraya yerleşti ve iddiasını sürdürdü.

AVRUPA'DA BAŞAKŞEHİR FIRTINASI

Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Konferans Ligi A Grubu 4. maçında Letonya ekibi RFS'yi 3-0 yendi ve 10 puana yükselerek gruptan çıkmayı garantiledi.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan ve ilk yarısı da turuncu-lacivertli takımın 2-0 üstünlüğüyle sona eren karşılaşmada Medipol Başakşehir'in golleri Deniz Türüç, Stefano Okaka (2)'dan geldi.

t3.jpg

Grupta oynadığı 4. maçta 3. galibiyetini elde eden İstanbul ekibi puanını 10'a yükseltti ve son 2 maç öncesinde liderliğini sürdürdü. İkinci yenilgisini alan RFS ise 2 puanla son sırada kaldı.

Grubun diğer maçında ise İtalyan ekibi Fiorentina sahasında İskoç temsilcisi Hearts'i 5-1 mağlup etti ve puanını 7'ye yükselterek Medipol Başakşehir'i takibini sürdürdü. Hearts ise 3 puan ile 3. sırada yer aldı.

Turuncu-lacivertli ekip grupta beşinci maçında 27 Ekim Perşembe günü deplasmanda Fiorentina ile karşı karşıya gelecek.

SİVASSPOR 7 PUANA YÜKSELDİ

Demir Grup Sivasspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi G Grubu dördüncü hafta maçında deplasmanda 1-0 geriye düştüğü maçta, Kosova temsilcisi Ballkani'yi 2-1 yendi.

Ballkani, Priştine şehrindeki Fadil Vokrri Stadı'nda Demir Grup Sivasspor'u ağırladı. Müsabakayı Avusturya Futbol Federasyonundan Manuel Schuettengruber yönetti.

t2.jpg

Sivasspor'a galibiyeti getiren golleri 72. dakikada Hakan Arslan ile 81. dakikada Angielski kaydetti. Ballkani'nin tek golünü 36. dakikada Armend Thaçi attı. Tur için kritik bir galibiyet elde eden Sivasspor, 7 puana yükseldi.

Gruptaki ilk maçında ağırladığı Slavia Prag'la 1-1 berabere kalan Sivasspor, deplasmanda CFR Cluj'ü 1-0 yenerken, son karşılaşmasında konuk ettiği Ballkani'ye 4-3 kaybetmişti.

Grubun diğer maçında ise CFR Cluj, Slavia Prag'ı 2-0 yenerek 7 puana yükseldi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN