Avrupa'da fırtına gibi estik: Yunanistan'ı geçtik! Ülke puanı sıralamasında Türkiye bu hafta kaç puan kazandı ve kaçıncı oldu?

Avrupa'da fırtına gibi estik: Yunanistan'ı geçtik! Ülke puanı sıralamasında Türkiye bu hafta kaç puan kazandı ve kaçıncı oldu?

Avrupa arenasındaki temsilcilerimiz Trabzonspor, Fenerbahçe, Medipol Başakşehir ve Sivasspor haftayı namağlup kapatarak tarihi bir başarıya imza attı. Temsilcilerimiz haftayı 3 galibiyet 1 beraberlik sonucunda kazanılan 1400 puan ile tamamlarken UEFA ülke puanı sıralamasında Yunanistan'ı geride bıraktı. İşte detaylar...

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimiz Trabzonspor ve Fenerbahçe ile UEFA Konferans Ligi'ndeki temsilcilerimiz Medipol Başakşehir ve Sivasspor bu hafta Avrupa arenasından namağlup ayrılarak tarihi bir başarıya imza attı.

Avrupa'da Türkiye'yi temsil eden dört takım da haftayı yenilgisiz kapattı. Üç galibiyet ve bir beraberlik ile tamamlanan maçların ardından ülke puanı sıralamasında Türkiye bir basamak yükselerek Yunanistan'ı geride bıraktı.

TOPLAM 1400 PUAN

Ülke puanı sıralamasında Türkiye bu hafta, Trabzonspor, Sivasspor ve Başakşehir’in galibiyetleri ile 400’er, Fenerbahçe'nin beraberliği ile ise 200 puan kazandı. Toplamda kazanılan 1400 puanla Yunanistan'ı geride bırakarak 19.sıraya yerleşti.

hamsik.jpg

UEFA Ülke Katsayı Sıralaması’nda Türkiye, Avrupa’daki temsilcilerimizin oynadığı maçların ardından sıralamada bir basamak yükseldi. Avrupa Ligi’nde Trabzonspor , Kızılyıldız'ı 2-1 mağlup ederek 400 puan alırken Fenerbahçe , deplasmanda Rennes ile 2-2 berabere kaldı ve 200 puan kazandırdı. Konferans Ligi’nde de Başakşehir, Fiorentina'yı 4-0’la geçerek tıpkı Trabzonspor gibi 400 puanı kaptı. Kupa 3’teki diğer takımımız Sivasspor ise Cluj deplasmanından galibiyetle dönerek 400 puan aldı.

fb.jpg

GEÇEN SEZONU 20. SIRADA TAMAMLAMIŞTI

UEFA ülke puanı sıralamasında Danimarka, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti ve Yunanistan gibi ülkeler ile yarış halinde olan Türkiye geçen sezonu, Avrupa kupalarına katılan takım sayısını 1 takım azaltan 15. sıranın altında kalarak 20. sırada tamamlamıştı.

svs.jpg

GELECEK SEZON 5 TAKIM YERİNE 4 TAKIM KATILACAK

UEFA ülke puanında 15. sırada yer alan ülke, 2 takımı Şampiyonlar Ligi'ne ön eleme ile gönderebilecek. Diğer 3 takım ise 1'i Avrupa Ligi'ne 2'si ise Konferans Ligi'ne gidecek. İlk 15'in altında kalan Türkiye, gelecek sezon 5 takım yerine 4 takım ile Avrupa'ya gidecek. 3 takım Konferans Ligi'ne giderken, Şampiyon olan takım ise Şampiyonlar Ligi'nde 4 tane eleme oynayacak.

ibb.jpg

TÜRKİYE BU HAFTA KAÇ PUAN ALDI? TÜRKİYE'NİN ÜLKE PUANI KAÇ OLDU?

Türkiye, Avrupa'da 3 galibiyet, 1 beraberlikle 1.400 puan elde ederek, bu hafta Belçika ile birlikte en çok puan toplayan ülke oldu. Bu sonuç ile Türkiye 1 basamak yükselerek, Yunanistan'ı geçti ve 19. sıraya çıktı.

İşte güncel ülke puanı sıralaması;

guncel-ulke.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN